Hungriga lejon vann igen

Slog Masarna i elitserien i speedway

SPORTBLADET

Nykomlingarna Lejonen behåller serieledningen i elitserien i speedway. Lejonen vann bortamatchen mot Masarna med 53–43.

– Vi hade snackat ihop oss om banan på bra sätt och alla gjorde sitt jobb, konstaterade Nicki Pedersen nöjt.

Lejonen har inte visat någon respekt för de mer rutinerade elitserielagen. En fingervisning gavs redan i första heatet när Lejonens Chris Holder satte Leigh Adams på plats.

– Jag fick en kanonstart, sedan fungerade det bra resten av tävlingen också. Jag hade aldrig tidigare varit här, sade australiern Holder som noterades för nio poäng.

Holder har lite stöd från landsmannen Jason Crump och vill åka så mycket som möjligt i Sverige, men det finns ett problem för honom.

– Jag har ingen mekaniker i England, så det går åt mycket tid där med att meka själv. Jag trivs annars mycket bra i Lejonen. Vi har ett bra lag och så har vi Nicki Pedersen som alltid levererar, sade Holder.

Masarna hade oavgjort efter sex heat, 18–18, men sedan seglade gästerna ifrån. Mycket tack vare Pedersen som bara tappade en poäng – och det var till lagkamraten Piotr Swiderski.

– Jag gjorde mitt jobb och har hoppas att jag kan ge de andra killarna det sista de behöver i självförtroende när det gäller utväxlingar och hur de ska åka på banan, sade Pedersen.

Piraterna har haft en tung start på säsongen, men skrällvann hemma mot regerande mästarna Dackarna, 53–42. Mikael Max, tidigare i just Dackarna, verkar ha hittat formen och hans elva poäng från reservplats vägde tungt. I Dackarna var det bara Andreas Jonsson som kom upp i normal klass.

Även Indianerna har haft en jobbig start och har ändrat om i truppen. De nya förarna fanns inte på plats mot Hammarby men de förare som är kvar visade verkligen att de inte tänker ge upp sina platser i laget. Hammarby hade nämligen inte en chans. Indianerna tog kommandot direkt och vann med 52–44 sedan Adrian Miedzinski varit lagets stora utropstecken.