Positiva svenska tongångar

Blågul optimism inför dagens tävlingar

SPORTBLADET

Varken Andreas Jonsson eller Fredrik Lindgren var speciellt muntra efter VM-tävlingen i speedway i Köpenhamn.

Inför lördagens tävling i Cardiff är tongångarna uppåt igen.

Lindgren har återhämtat sig bra efter sin krasch och Jonsson har hittat felet som gjorde motorn trött på Parken.

Foto: Nils Jakobsson
Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren kraschade tungt i Köpenhamn den 14 juni efter en duell med klubbkompisen Lukas Dryml. Han klarade sig utan frakturer men har haft rejält ont i revbenen och hade innan fredagens träning inte kört en meter sedan kraschen.

– Jag hade tänkt att göra comeback i torsdags kväll men tävlingen blev inställd, synd givetvis. Men det har känts mycket bättre de senaste dagarna och jag ska nog klara tävlingen bra även om det kommer att göra lite ont, säger Lindgren.

Debuten på icke-permanent bana lämnade ytterligare frågetecken efter sig för Lindgren. Han hade stora problem att hitta inställningarna.

Kan inte bli sämre

– Sämre än i Köpenhamn kan det inte bli. Till Cardiff har jag med mig tre andra motorer och förhoppningsvis ska vi hitta rätt den här gången, säger han.

Andreas Jonsson vann sitt första heat i Köpenhamn, och klarade en semifinalplats – men var ändå irriterad efter tävlingen.

– Jag provade massa inställningar men inget fungerade. Svaret fick vi efteråt när det visade sig att tändboxarna inte fungerade. Jag tappade fyra hästkrafter på det och då spelar det ingen roll vad man gör. Nya tändboxar har kommit hem och det känns som alla bitar är på väg att falla på plats, säger Jonsson.

FAKTA

VM-ställningen

1) Nicki Pedersen, Danmark, 69.

2) Tomasz Gollob, Polen, 58.

3) Jason Crump, Australien, 48.

4) Greg Hancock, USA, 44.

5) Leigh Adams, Australien, 42.

Svenska placeringar

7) Fredrik Lindgren, 39.

8) Andreas Jonsson, 38.