Rospiggarna mot slutspel

SPORTBLADET

Rospiggarna tog ett stort steg mot slutspel genom att vinna borta mot Masarna med 49–47 i en svängig match.

Vetlanda krossade Hammarby med 66–30.

Annars störde regnet elitseriespeedwayen på tisdagen. Tre matcher ställdes in.

Foto: Bildbyrån
Ledde Rospiggarna till seger  Greg Hancock, USA, blev poängbäst i Rospiggarna.

Rospiggarna hade svårt att komma igång borta mot Masarna, som verkligen behövde poäng för att klara nytt kontrakt. Hemmalaget ryckte till 20–10 efter fem heat och hade också ledningen med 33–27 i paus.

Men i avslutningen av tävlingen var gästerna starkare. Efter dubbelsegrar i heat 13 och 15 hade Rospiggarna två poäng upp inför det sista heatet. Masarna hade där så långt obesegrade Leigh Adams tillsammans med Kenneth Bjerre medan Rospiggarna mönstrade Greg Hancock och Adam Shields.

Hancock blev utesluten då han inte klarade tvåminutersregeln, bränsleslangen gick av. Men det spelade ingen roll då Shields oväntat drog längsta strået och säkrade Rospiggarnas seger.

– Helt otroligt kört av Shields, passera Adams när han har ledningen. Så har jag aldrig sett honom köra tidigare. Shields var en av våra hjältar men jag vill också lyfta fram Chris Slabon som verkligen hittat formen, sade Rospiggarnas lagledare Mikael Messing.

Rospiggarna ”klara”

Eftersom Rospiggarna vann stort på hemmaplan tog laget även bonuspoängen och är nu på väg att säkra en av platserna i slutspelet.

– Vinner vi borta mot Hammarby på torsdag också kan jag hålla med om att det är klart, inte tidigare. Det är många som gratulerat redan nu men mycket kan hända än, sade Messing.

För Masarna ser det mörkare ut. Laget har tre poäng mer än Smederna men två matcher mer körda.

Bajen utan chans

Vetlanda är också på god väg mot slutspel. Skadedrabbade Hammarby hade inte en chans utan fick vända hem utan poäng. Vetlanda inledde med två dubbelsegrar och drog sedan ifrån mer och mer och vann till slut med 66–30 och bärgade också bonuspoängen.

Vädrets makter stoppade annars mycket av tisdagens omgång i elitserien i speedway. Indianerna och Smederna hann köra tre heat innan regnet stoppade tävlingen. Nytt datum är ännu inte bestämt.

Piraterna–Lejonen ställdes in innan tävlingen började, nytt försök kommer att göras redan på onsdagskvällen. Västervik–Dackarna blev också inställd, nytt matchdatum är torsdag. På torsdag är det också meningen att de sedan tidigare matcherna Hammarby–Rospiggarna samt Smederna–Piraterna köras.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway