Tuff kamp runt strecken

”Måste försöka vinna”.

Foto: Bildbyrån
Kör för sin existens Jonas Davidsson, i gul hjälm, var nöjd med segern.
SPORTBLADET

En omgång återstår av elitserien i speedway. Kampen kring de båda strecken ska avgöras.

Västervik eller Indianerna till slutspel?

Nedflyttning för Smederna eller Masarna?

Eftersom inga av de fyra lag som gör upp i kampen runt de båda strecken möts inbördes kommer det säkert att bitas på naglarna allt medan olika delresultat rullar in på de olika arenorna.

I kampen om slutspelsplatsen har Indianerna två poäng upp på Västervik, förarkvoten är lika, men Indianerna har en tuff uppgift – Vetlanda borta. Indianerna vann första matchen 54–42. Indianerna kör ordinarie medan Vetlanda saknar Peter Ljung.

Skadeproblem för Västervik

Västervik, medaljörer de tre senaste åren, har som vanligt skadeproblem inför hemmamatchen mot Piraterna. VM-föraren Niels Kristian Iversen har en axelskada och har lämnat återbud, precis som Grigory Laguta.

– Dessutom är Tomasz Gollob blåslagen efter en krasch i Polen under söndagen. Vi har bara haft ordinarie lag tre gånger under säsongen, suckar Västerviks lagledare Peter Helgesson.

– Men nu måste vi försöka vinna ändå. Jag tror inte att Indianerna kan vinna i Vetlanda, som vunnit alla sina hemmamatcher under säsongen, fortsätter han.

Fördel Masarna

Kampen om att slippa degradering står mellan Masarna och Smederna. Masarna har en poäng till godo på Smederna, men möter regerande mästarna Dackarna hemma. I första matchen vann Dackarna med 60–36 så någon bonuspoäng lär Masarna inte klara av. Masarna funderar på att frivilligt kliva ner i allsvenskan men beslutet är inte taget och Masarna mönstrar sitt allra starkaste lag.

Smederna saknar skadade Jonas Davidsson mot Hammarby. Smederna vann bortamatchen 49–47. Eftersom Smederna har bättre förarkvot än Masarna lär det räcka för Smederna att hamna på lika många poäng som Masarna i tabellen, att alltså ta en poäng mer under kvällen.