"Nicki är lagets själ"

Världsmästaren Pedersen kvar i Lejonen

SPORTBLADET

Regerande världsmästaren i speedway, Nicki Pedersen, har förlängt sitt kontrakt med Lejonen från Gislaved ytterligare två säsonger.

– Jag är mycket nöjd. Nicki är lagets själ. Hans ledaregenskaper och det han presterar på banan är världsklass, säger Lejonens sportchef Anders Fröjd.

Foto: Bildbyrån
Nicki Pedersen.

Lejonen vann som nykomlingar elitserien i speedway. Det har inget lag gjort sedan 1995 då Rospiggarna kom från andradivisionen och vann SM, på den tiden fanns inget slutspel.

– Så klart att vi är nöjda med säsongen. Slutspelet är mer cupartat, säger Fröjd.

För att behålla sina positioner från årets säsong kunde Lejonen på tisdagen meddela att Nicki Pedersen förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Detsamma gäller Ricky Kling, sedan tidigare har Piotr Swiderski och Robert Pettersson också förlängt med två säsonger.

Gemensamt för att dessa förare är att de kommer att ha en fast ersättning per match under kommande säsonger, oavsett hur mycket poäng de kör in. Pedersen har haft detta upplägg redan innevarande säsong.

– Det systemet fungerar inte med alla förare, men det fungerar på de allra bästa samt de som verkligen vill bli bättre. Dessutom blir det mycket enklare för kassören att göra budget och det underlättar dessutom för lagledaren under matcherna vid toppningar och inför nomineringsheaten, säger Fröjd.

Hur Lejonens trupp kommer att se ut i sin helhet nästa säsong är inte klart. Men Fröjd aviserar ytterligare intressanta namn.

– Jag har några storfräsare på gång, men det får vi ta lite senare. Jag är nöjd med det vi kunde presentera i dag, avslutade han.