Vargarna tillbaka i elitserien

Slog Valsarna i allsvenska finalen

SPORTBLADET

Vargarna från Norrköping är tillbaka i elitserien i speedway. Avancemanget säkrades på fredagskvällen i den andra allsvenska finalen mot Valsarna på bortaplan. Vargarna vann totalt med 100–92.

Foto: ULF HÖJER
Antonio Lindbäck.

Vargarna är ett av de klassiska lagen i svensk speedway men ramlade ur högsta serien efter säsongen 2006. Klubben har de senaste säsongerna jobbat hårt för att få bättre ekonomi och nu har också de sportsliga framgångarna kommit.

På torsdagen vann Vargarna hemma mot Valsarna med 51–45 och följde upp med 49–47 på bortaplan. Vargarna hade greppet från halva tävlingen och segern avancemanget var aldrig i fara även om Valsarna hade en stark period precis efter paus.

Stor del i avancemanget har Antonio Lindbäck haft. Lindbäck var bäste poängplockare i Vargarna i de båda finalmatcherna. Men lagledaren Peter Jansson vill framhålla hela laget.

– Vi har haft otroligt bra sammanhållning i laget under hela säsongen, säger han.

– Men vi vet samtidigt att vi måste förstärka laget till nästa säsong. Som jag ser det behöver vi en förare av VM-klass och ytterligare två etablerade elitserieförare.

FAKTA

Speedway, playoff till elitserien

Valsarna–Vargarna47–49

Valsarna: Robert Eriksson 10, Magnus Karlsson 10, Daniel Davidsson 9, Henning Bager 9, Robin Törnqvist 5, Robin Aspegren 4. Vargarna: Antonio Lindbäck 15, Billy Forsberg 9, Robert Johansson 9, Joe Screen 7, Peter Juul 5, Jonas Andersson 2, Robert Henderson 2.

Vargarna till elitserien med sammanlagt 100–92.

TT