”Törs knappt släppa ut förarna längre”

Ännu en tung smäll för Smederna

SPORTBLADET

Smedernas lagledare Bosse Jansson är bedrövad efter att ännu en av lagets förare kraschat svårt. Han har dock goda förhoppningar om att Krzysztof Buczkowski ska komma ur det hela oskadad.

– Det tar aldrig slut för oss, säger Jansson.

Lördagen den 16 augusti kraschade Smedernas Kim Jansson och förlamades från bröstkorgen ner. Tre dagar senare hände det igen när Jonas Davidsson kraschade otäckt i seriematchen mellan Smederna och Västervik och spräckte mjälten.

– Det är knappt så att jag törs släppa ut förarna på banan längre. Eller svara i telefonen för den delen, säger Bosse Jansson till sportbladet.se.

Skadad trots luftskydd

Han har sett Buczkowskis smäll på internet och kan konstatera att det så omtalade luftskyddet fanns på plats och ändå blev det en allvarlig skada.

– Han studsar ut och får sin egen motorcykel i ryggen. Det såg väldigt otäckt ut, men han har haft en väldig tur i oturen. Han kommer att klara sig även om han fortfarande ligger i koma. Det beror på svullnaden på ryggraden och i huvudet, har jag förstått. Han har i alla fall full rörelse i kroppen, säger han.

Vad kan man göra för att komma till rätta med det här, sänka hastigheten?

– Ja, jag tror det. Om vi går på speedway så ser inte vi om ett varv går på 57 sekunder eller 60 sekunder. Det gör ingen skillnad för oss. Det är kampen som lockar med sporten, inte farten. Snart måste vi i alla fall göra något för så här kan vi inte ha det. Luftskydd är bra, men det räcker inte.