Smedernas förare i makaber krasch

”Det såg makabert ut”

Foto: Scanpix
Krzysztof Buczkowski blev svårt skadad och ligger i koma efter en krasch i Polen under helgen.
SPORTBLADET

WARSZAWA . Smedernas polske förare Krzysztof Buczkowski blev svårt skadad och ligger i koma efter kraschen under ligakamp i Polen på söndag.

Kraschen kom i nionde heatet under ligakampen mellan Intar Ostrow och Polonia Bydgoszcz. Buczkowski föll i första kurvan men blev träffad av en annan förares motorsykkel som flög in i honom i full fart. Medvetslös fördes Buczkowski till sjukhuset och opererades hela natten til måndag.

Borttagen mjälte

Buczkowski fick stora skador. En sprucken mjälte opererades bort, fyra revben är brutna och han har dessutom drabbats av hjärnskakning med en misstanke om blodpropp, skadat lungorna och en mindre ryggradsskada. Föraren ligger fortfarande i koma och läkarna betecknar hans tilstånd som allvarligt men stabilt. Han ligger i koma kopplat till respirator.

Makabert

– Det såg makabert ut då den tunga motorcykeln flög genom luften och träffade Krzysztof med full styrka. Han rörde sig inte och vi tänkte det värsta. Det första beskedet från läkarna att han inte var förlammad gladde oss, men senare visade det sig att Krzysztof fick stora inre skador, säger klubbens ordförande till Polonia Leszek Tillinger.

ARTIKELN HANDLAR OM