Ny tung skada för Vetlanda

Foto: Bildbyrån
Lee Richardson.
SPORTBLADET

En krasch i Polen har ändrat förutsättningarna inför SM-finalen i speedway. Vetlandas formstarke Lee Richardson är skadad.

Han blev påkörd av lagkamraten i polska klubben Czestochowa, men konkurrenten i Lejonen, Sebastian Ulamek.

– Bara att gilla läget, säger Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Vetlanda har haft stora problem med skador under säsongen. Sedan tidigare är Tomas H Jonasson borta för resten av säsongen med ett skadat ben. Men att Lee Rickardson skulle behöva kasta in handduken efter att ha blivit påkörd av en lagkamrat hade ingen räknat med. Ulamek körde rakt på Rickardson, som i sin tur åkte genom skyddsstaketet i utgången av en kurva. Tuffa tag i den polska finalen.!

– Lee har ont i ryggen och revbenen, men inga frakturer. Dessutom är huden avskalad på två fingrar på höger hand. Det är omöjligt att han kan köra någon av finalerna. Mycket synd med tanke på den form han visat, säger Wirebrand.

Ingen press

In i laget på tisdagen kommer i stället Ales Dryml som ordinarie, dessutom tar Morten Risager en av reservplatserna.

– Nu kan i alla fall ingen säga att vi har pressen på oss, säger Wirebrand

De förare som Vetlanda kan mönstra är ingalunda helt kuranta. Jason Crump vurpade i lördagens VM-tävling, men är bara lite mörbultad. Peter Ljungs skadade hand blir allt bättre, medan Rune Holta gasar vidare med brutet nyckelben.

– Om ett nyckelbensbrott kan vara bra är mitt bra. Benen ligger inte och skaver mot varandra så det går att köra. Jag tycker att jag har ganska bra styrka i axeln ändå. När man tar på sig hjälmen tänker man inte på smärtan och jag ska operera mig efter säsongen, säger Holta.

Lejonen är förskonade från skador, mönstrar ordinarie lag, vilket ökar chansen att bli första lag sedan 1995 att som nykomlingar bärga SM-guld.

TT