Tre svenskar på väg mot VM

Antonio Lindbäck
missade avancemang

Foto: Bildbyrån
Jonas Davidsson (gul hjälm) är en av svenskarna som har chans att ta sig till VM.
SPORTBLADET

Fredrik Lindgren, Jonas Davidsson och Magnus Zetterström har alla chansen att ta steget in i nästa års VM-serie i speedway via kvalfinalen.

Trion gick under lördagen vidare från sina semifinaler i Daugavpils och Motala.

Fredrik Lindgren har redan i år VM-status men åker ändå kvalet för att även den vägen säkra en plats i nästa års VM. Lindgren åkte sin kvalsemifinal i lettiska Daugavpils och tog sig vidare till finalen i Coventry efter stabil körning. Lindgren vann ett av sina fem ordinarie heat och var tvåa i resten. Han vann sedan omkörningen om tredjeplatsen.

I den andra semifinalen, i Motala, fanns tre svenskar på startlinjen. Hemmaåkaren Jonas Davidsson inledde med en enpoängare med radade sedan upp tre heatsegrar innan han blev sist i sitt sista heat. Davidsson vann också omkörningen om tredjeplatsen.

Lindbäck missade

Magnus Zetterström tog den näst sista platsen i kvalfinalen sedan han kört om Davidsson på sista varvet i tävlingens sista ordninarie heat.

Antonio Lindbäck missade avancemang knappt. Han hade problem i starterna men fram till sista heatet hade han chansen att gå vidare. Lindbäck jagade Davey Watt i sitt sista heat men kom inte förbi. Hade han lyckats komma förbi Watt hade även han varit kvalificerad för kvalfinalen i Coventry den 18 september.

– Det känns bara bra att vara vidare till kvalfinalen. Där kommer det att bli riktigt tufft, tre platser (till VM) känns lite lite. Men jag gillar banan i Coventry och med fem bra starter har jag chansen, sade Davidsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway