”Crump var i en klass för sig”

Vetlanda låg under med tio poäng – då klev stjärnan in i leken

Klappade till dom Jason Crump var kvällens store förare när Vetlanda klarade 48-48 mot Indianerna. Här delar han ut en klapp på huvudet – till lagkamraten Jaroslaw Hampel. FOTO: CANAL
SPORTBLADET

Indianerna hade tio poängs ledning mot Elit Vetlanda.

Då klev Jason Crump in i matchen på allvar.

Crump körde in fem heatsegrar och 16 poäng totalt när Vetlanda hämtade upp till 48–48 i den första kvartsfinalen.

– Crump var i en klass för sig i kväll, konstaterade experten Per Jonsson i Canalplus.

Fem heatsegrar. Jason Crump körde hem 16 poäng i kväll. FOTO: CANAL

Vetlanda vann serien och är stora favoriter i kvartsfinalen. Men Indianerna visade att man inte tänker ge sig utan strid. Hemmalaget saknade både Piote Protasiewicz och Simon Gustafsson, båda skadade, men Grzegorz Walasek och Leon Madsen klev fram i stället och presterade stor speedway.

Walasek blev poängbäst i hemmalaget med 14 poäng, varav tre heatsegrar, och var högst delaktig i att Indianerna tidigt kunde skaffa sig en tiopoängsledning.

Tiopoängsledningen krymte till sex i paus sedan Crump i par med Jaroslaw Hampel körde hem en fem-etta i det tionde heatet. Och efter par fortsatte Crump att leverera.

Ny heatseger i det tolfte heatet gav 4–2 till gästerna och med en ny fem-etta tillsammans med Hampel i det 14:e så såg han till att gästerna för första gången var i ledning inför nomineringsheaten.

Jesper B Monberg vann det första nomineringsheatet och ordnade 4–2 till Indianerna i par med Magnus Zetterström. Och i kvällens sista heat delade lagen på poängen sedan Crump tagit en ny heatseger.

– Vi visste att vi skulle få det tufft. Om vi får stryk kan säsongen vara över nästa tisdag och det märks att alla är lite extra tända, sa Crump.

Nu är det fördel Vetlanda inför returen – tackvare Jason Crump.

FAKTA

Indianerna–Vetlanda 48–48

Indianerna: Grzegorz Walasek 14, Leon Madsen 10, Jesper B Monberg 9, Rune Holta 9, Magnus Zetterström 6. Vetlanda: Jason Crump 16, Lee Richardson 12, Jaroslaw Hampel 8, Thomas H Jonasson 8, Robin Aspegren 2, Peter Ljung, Patrick Hougaard.

Publik: 2 671.

ARTIKELN HANDLAR OM