Nosar på VM-medalj

”Jag känner mig i form”

SPORTBLADET

Första VM-medaljen finns inom räckhåll.

Men då får det inte fortsätta strula med smådetaljer för Andreas Jonsson.

– Jag känner mig i form och kan vinna igen, säger Jonsson inför lördagens tävling i slovenska Krsko.

Foto: BILDBYRÅN

Andreas Jonsson vann den senaste VM-tävlingen i danska Vojens och skaffade därmed en vettig chans att ta karriärens första individuella VM-medalj, något som varit hans primära mål de senaste säsongerna.

Hjälteroll

Jonsson följde upp segern med att spela en hjälteroll när Dackarna tog en slutspelsplats ett par dagar senare. Sen har det inte gått riktigt som han velat.

– Under slutspelsmatchen i Polen i söndags fungerade inte ventilspelet i en motor som kom direkt från service. I Målilla i tisdags var det problem med tändsystem och lameller. Små skitfel som vi skulle klarat oss utan, säger Jonsson.

– Jag själv känner mig annars i bra form, trygg med motorerna, och känslan är att jag kan vinna igen. Senast vi körde i Krsko var jag i final och dit vill jag gärna igen, fortsätter han.

Ligger femma

Jonsson är i nuläget femma, upp till silverplats är det elva poäng, till brons tio.

I Vojens avstod Jonsson träningen på fredagen, det gjorde han inte i Krsko. Men Jonsson funderar också i lite andra banor än tidigare.

– Speedway är konstigt. Det beror så mycket på underlaget hur olika inställningar fungerar. Men det gäller nog att gilla läget, oavsett hur banan ser ut.

Garanterad plats

För Fredrik Lindgren är målet att hålla sig inom topp åtta och ha en garanterad plats i nästa års VM-serie. Lindgren är sjua inför Krsko.

– Jag ökade avståndet till niondeplatsen senast men Hans (Andersen) som är nia just nu kan trolla när det stämmer och gå till tre raka finaler så jag känner mig inte säker. Går jag till semifinal i de tre tävlingarna som återstår borde det räcka, säger Lindgren.