Crump håller VM-ledningen

Jonsson bäste svensk

SPORTBLADET

Kampen om VM-guldet i speedway lever inför sista deltävlingen.

VM-ledande Jason Crump plockade bara fyra poäng i Terenzano men det var fyra väldigt viktiga poäng.

Crump har fortfarande 17 poängs ledning före Tomasz Gollob, Polen, som vann i Italien.

För några tävlingar sedan verkade VM-serien i speedway totalt punkterad. Men Jason Crumps brännskada, han fick hud transplanterad på ena armen förra veckan, gjorde att han bara plockade fyra poäng efter svåra smärtor. Crumps kroppsspråk talade sitt synnerligen tydliga språk.

Vinnare i Terenzano blev Tomasz Gollob, trea i VM-tabellen inför Italien. Nu är han tvåa, 17 poäng efter Crump. Gollob hittade spår ingen annan gjorde och hans omkörning av Hans Andersen i finalen var mästerlig. Trea i finalen slutade Nicki Pedersen.

Om Gollob tar maximala 24 poäng i Bydgoszcz, den bana han kan bäst av alla, måste Crump plocka sju för att vinna.

– 17 poäng är nog för mycket. Sju hade varit okej. Jag tror Jason Crump tar VM-guldet, sade Gollob efter tävlingen.

Andreas Jonsson körde stabilt i Italien och plockade elva poäng i grundtävlingen. Jonsson blev sedan trea i sin semifinal och stannade på tolv poäng. Han är fortfarande femma i VM-serien och det ska till en smärre katastrof för att han inte blir bland de åtta förare som efter sista deltävlingen kvitterar ut biljetter till fortsatt körning i VM-serien.

Fredrik Lindgren lämnade Terenzano med sex poäng, två till hade behövts för semifinal. Lindgren var tvåa efter två varv i sitt sista heat och hade då de poäng som behövdes men han tappade båda. I sammandraget är Lindgren delad åtta med Hans Andersen inför avslutningstävlingen den 17 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM