Mellgren opererad – Valsarna jagar seger

Returmatch mot Rospiggarna i kväll

Foto: speedway.nu
Ställningen i elitserien i speedway 2010.
SPORTBLADET

Valsarnas Anders Mellgren har opererats för det nyckelbensbrott han ådrog sig i förra veckans match mot Rospiggarna.

– Jag får inte röra axeln mer än 45 grader, säger han till webbplatsen aktuellspeedway.se

Det var i går, måndag, som 19-årige Mellgren opererades på Torsby sjukhus. Lösa benflisor togs bort och läkarna satte in plattor som ska påskynda läkningen av nyckelbenet.

– Jag får börja träna nu men jag får inte röra axeln mer än 45 grader då plattorna som skruvats fast kan vridas annars, säger Mellgren till aktuellspeedway.

Ett glädjande besked är att Mellgren ser ut att komma tillbaka betydligt snabbare än de 6–8 veckor som det först spekulerades i.

Tre veckor till comeback

– Tre veckor trodde läkaren att det skulle ta och det har jag tänkt följa. Om det inte känns riktigt bra vill jag inte spela stålmannen eller riskera någonting. Jag har ju några år kvar att köra, säger Anders Mellgren.

I kväll möter Valsarna återigen Rospiggarna, men nu på hemmaplan. Anders Mellgren ersätts av 16-årige Victor Palovaara. Rospiggarna har i sin tur plockat in polacken Kryzysztof Buczkowski som ersättare för skadade Sebastian Aldén.

Valsarna jagar poäng och en seger skulle vara välkommen, men då krävs att bröderna Grigorij och Artem Laguta levererar, liksom även Tomasz Gapinski, Daniel Nermark och Henka Gustafsson.

FAKTA

Kvällens matcher

Elitserien omgång 8

Dackarna–Vargarna

Indianerna–Västervik

Lejonen–ElitVetlanda

Valsarna–Rospiggarna

ARTIKELN HANDLAR OM