”Zorro” är gipsad – och missar kvällens match

Zetterström bröt tummen vid förra VM-tävlingen

SPORTBLADET

Magnus Zetterström bröt tummen vid kraschen i den senaste VM-tävlingen i Polen, förra helgen. Hur länge han blir borta är osäkert, men ”Zorro” räknar med att vara tillbaka snart.

– Just nu är jag gipsad, men det handlar inte om några fyra veckor, säger han till TT.

Foto: Felipe Morales
Magnus Zetterström missar kvällens match sedan han brutit tummen vid VM-tävlingen förra helgen.

Magnus Zetterström blev påkörd av Artur Mroczka i det sista heatet i grundomgången vid GP-tävlingen i Torun i lördags. Smällen såg otäck ut, men ”Zorro” kom tillbaka, startade om och slutade sist i heatet. Det räckte inte för vidare avancemang. I stället fick svensken åka till sjukhus för att se om sina skador efter kraschen.

– Tummen har vridit sig på något sätt och det är en fraktur utan att tummen är helt av. Doktorn hade själv svårt att riktigt förklara för mig vad som hade hänt. Dessutom har det lossnat några broskbitar i tummen som är minnen av gamla skador, förklarade Zetterström för TT.

Svårt bortamöte väntar

”Zorro” är gipsad och i kväll möter hans Indianerna Elit Vetlanda på bortaplan. Indianerna ligger just nu på den sjätte och sista slutspelsplatsen är i stort behov av poäng. Men det blir tufft, Indianerna har haft svårt att prestera på bortaplan i år och Elit Vetlanda får gälla som klara favoriter.

Leon Madsen ersätter Magnus Zetterström och Daniel Jeleniewski får kliva in i stället för Renat Gafurov. Elit Vetlanda matchar bland annat Jason Crump och de båda polackerna Jaroslaw Hampl och Janusz Kolodziej.

FAKTA

De här lagen möts i kväll

Omgång 9

ElitVetlanda–Indianerna

Piraterna–Dackarna

Vargarna– Lejonen

Västervik–Valsarna

Tabellen inför kvällens match

1) Dackarna, 19 poäng

2) Piraterna, 13 poäng

3) Lejonen, 12 poäng

4) Elit Vetlanda, 11 poäng

5) Västervik, 9 poäng

6) Indianerna, 7 poäng

7) Valsarna, 4 poäng

8) Vargarna, 3 poäng

9) Rospiggarna, 2 poäng