Lejonen byter namn

När kommunen investerar är namnbyte ett krav

Nicki Pedersen, här under fjolårets SM-final mot Vargarna. Nästa år kan de regerande svenska mästarna Lejonen byta namn.
SPORTBLADET

Att speedwayklubben Lejonen har det tufft ekonomiskt är ingen nyhet.

Nu går Gislaveds kommun in och hjälper laget – som nu ska byta namn.

Enligt uppgifter på Lejonens webbplats har Gislaveds kommun i måndags gått in och köpt läktare, VIP-anläggning och omklädningsrum på Axelent Arena för 2,4 miljoner kronor.

Investeringen ger speedwayklubben chansen att hämta andan. Ända sedan avancemanget till elitserien har Lejonens ekonomi varit ansträngd på grund av de investeringar som gjordes i Axelent Arena.

– Ett otroligt glädjande besked och resultatet av överläggningar som förts mellan kommunen och Lejonen under nästan 2,5 års tid, säger Joakim Olsson, vd och klubbchef i Lejonen, i ett uttalande på klubbens webbplats.

Namnbyte nästa år

Men kommunens räddningsinsats har sitt pris – speedwayklubben kommer att byta namn nästa år.

– En sak som ingår i avtalet är att kommunen säkerställt att laget kommer att heta Gislaved på ett eller annat sätt, säger kommunalrådet Niclas Palmgren till Sveriges Radio Jönköping.

Det bekräftas av Lejonen, men hur namnet ska utformas är ännu inte klart.

– Det vi kan säga med säkerhet är att Lejonen kommer att finnas kvar i namnet och att Gislaved på något sätt kommmer att läggas till detta. Det är väl egentligen bara också positivt, säger Joakim Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM