Crump världsmästare – tack vare Webber

”Mark är fantastisk”

SPORTBLADET

Jason Crump tackar Mark Webber.

För hjälpen till den tredje VM-titeln.

- Mark är fantastisk, säger den trefaldige världsmästaren.

I höstas skadade speedwayvärldsmästaren Jenson Crump sin arm illa och läkarna trodde inte att han skulle kunna köra igen förrän i juni 2010.

Men mot alla odds lyckades han ta VM-titeln förra året och i år är han nu fyra i VM-serien, 20 poäng efter ledande Tomasz Gollob, Polen.

Detta är möjligt tack vare den hjälp han fått av F1-teamet Red Bull, både med sin egen rehabilitering och med att dämpa vibrationerna i cykeln så att han skulle få en bättre körkänsla.

- Mark har varit fantastisk, precis som killarna på fabriken. Speedwayförare har inte samma budget som F1-stallen så hjälpen från Red Bull har varit fantastisk.

Har haft problem

I helgen körs VM-deltävlingen i speedway på Millenium Stadium i Cardiff.

- Vi har jobbat hårt mellan deltävlingarna och vi har väl haft lite blandade resultat under tävlingarna. Men jag har hittat känslan på cykeln igen och jag hoppas att jag är tillbaka i toppform i Cardiff, skriver australiern Crump på sin hemsida:

- I veckan hade jag problem med för långsamma starter och jag hade en del problem med cykeln. Men det är ingenting som jag oroar mig för. Vi har hittat problemet med cykeln arbetar med det. Jag ser fram emot en bra fajt i Cardiff, en tävling där det har gått bra för mig vid tidigare tillfällen.