Piraterna är favoriter

Kan bli jordskredsseger
mot Valsarna i kväll

SPORTBLADET

Piraterna, Vargarna, ElitVetlanda och Dackarna får gälla som favoriter i kvällens elitseriematcher.

Men kanske kan Indianerna skrälla igen och ge Dackarna en omgång.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Greg Hancock och hans Piraterna möter Valsarna i kväll.

I kväll är det dags för omgång 12 av elitserien i speedway.

Dackarna möter Indianerna, förra veckan blev det knapp seger för Indianerna så det är inte svårt att gissa att Dackarna är revanschsugna. Men det lär bli en jämn fajt även denna vecka. Kanske kanske kan Indianerna skrälla igen.

Piraterna favoriter

I returmötet mellan Piraterna och Valsarna är Piraterna solklara favoriter. Förra veckan sopade man till Valsarna med siffrorna 63–33 och det kan bli jordskredsseger även denna vecka.

Jonas Davidsson är tillbaka i Piraterna efter sin skada medan Valsarna fortfarande saknar Grigorij Laguta som bojkottar laget efter de lönesänkningar som drabbat klubbens förare.

Artem Laguta är tillbaka igen liksom Tomasz Gapinski. Valsarna brottas med ekonomiska problem och risken är att detta påverkar lagets prestationer.

I matchen mellan Vargarna och Rospiggarna lär det bli tuff kamp, förra veckan tog Vargarna hem segern och laget får gälla som favoriter även i kväll. Rospiggarna saknar Wieslaw Jagus som är magsjuk och man har plockat bort David Hillborg och satt in Kauko Nieminen. Vargarna har i sin tur tagit in Adam Skornicki i stället för Daniel King.

Tufft för Västervik

Västervik har hemmaplan i mötet med ElitVetlanda. Förra veckan stretade Västervik emot bra på bortaplan, men det räckte inte, Vetlanda vann med 52–44. Även om Västervik nu har Gollob tillbaka i laget så lär det bli svårt att flytta på Vetlanda.

FAKTA

Elitserien i kväll

Dackarna–Indianerna

Piraterna–Valsarna

Vargarna–Rospiggarna

Västervik–ElitVetlanda