Västervik mister sin elitlicens nästa år

Dålig ekonomi tvingar förbundet att neka ny licens

Foto: Scanpix
Västerviksfansen behöver verkligen visa klubben sitt stöd, nu riskerar laget mista elitlicensen på grund av dålig ekonomi.
SPORTBLADET

Gamla skulder från fjolåret ligger fortfarande Västervik till last. Nu har förbundet sagt nej till att förnya klubbens elitlicens 2011.

Men det finns en chans – en restaurering kan ge Västervik nytt hopp.

Speedwayklubben Västervik ligger femma i årets elitserietabell. Förra året hade laget stora ekonomiska problem och var nära konkurs, men man lyckades reda ut bekymren tack vare privata finansiärer. Men vid årsskiftet hade man fortfarande 1,2 miljoner kronor i skulder.

Skulder stjälper Västervik

På grund av detta har Svemo, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, inte beviljat Västervik någon elitlicens till säsongen 2011 då klubben inte uppfyller de ekonomiska kraven .

Men Västervik hoppas trots allt att situationen ska ordna sig.

– Nu är alla gamla skulder betalda, det gjordes strax efter nyår. Förarna har också fått varje krona de ska ha för årets matcher. Visst känner vi av publikminskningen och det är lite jobbigt, men vi har kontroll på ekonomin, säger Västerviks ordförande Seimor Östervall till P4 Kalmar.

Nu planerar klubben att ansöka om rekonstruktion hos Svemo och om detta beviljas kan Västervik fortsätta.

– I nuläget vill jag inte säga för mycket om det. Jag måste sammankalla styrelsen först, det är inte bara jag som bestämmer. Men visst är det en möjlighet, säger Östervall till P4 Kalmar.

Bortamatch mot Vargarna

I kväll möter Västervik Vargarna på bortaplan. Vargarna vann enkelt förra veckan mot Rospiggarna medan Västervik fick se sig besegrade av ElitVetlanda.

Västervik tar in Robin Bergkvist och Joonas Kylmäkorpi som reservpar och låter tidigare reseven Tomasz Jedrzejak köra som nummer ett.

FAKTA

Kvällens elitseriematcher

ElitVetlanda–Valsarna

Lejonen–Piraterna

Rospiggarna–Dackarna

Vargarna–Västervik