Grigorij Laguta är tillbaka i Valsarna

Klubben ekonomiskt pressad – kämpar för att överleva

SPORTBLADET

Valsarna kör med kniven på strupen. Det handlar inte bara om att säkra slutspelsplats utan att rädda klubben.

– Det krävs pengar. Eller med andra ord – bra publiksiffror i de tre hemmamatcher vi har kvar, säger ordföranden Torbjörn Wikström till nwt.se.

Foto: Valsarna
Grigorij Laguta har accepterat lönesänkningen och kör för Valsarna i kväll.

I kväll ställs Valsarna mot ElitVetlanda och tillbaka i hemmalaget finns Grigorij Laguta som tidigare bojkottat laget när Valsarna sänkte förarnas löner för att rädda klubben.

Hoppas på mer publik

– Grigorij är tillbaka på samma villkor som de andra i laget. Han har även gått med på lönesänkningen. Vi vill ställa upp med det bästa vi har och nu hoppas jag att publiken ska hitta till arenan, säger Torbjörn Wikström till nwt.se.

Valsarna hoppas på en publiksiffra på över 2000 åskådare per match. Då skulle ekonomin förbättras betydligt. En stödgrupp som vill försöka få Valsarna på fötter igen kommer att finnas på arenan i kväll för att servera, sälja lotter, prata med sponsorer och publik.

Torbjörn Wikström tror att augusti månad blir avgörande för klubbens överlevnad.

– Utan publik kan vi inte bedriva elitserieverksamhet. Som det är nu bedrivs hela vår verksamhet ideellt. Sedan måste vi bli fler som jobbar för föreningen, säger Torbjörn Wikström till nwt.se.

FAKTA

Kvällens matcher

Valsarna–ElitVetlanda

Valsarna: 1. Grigorij Laguta, 2. Sebastian Ulamek, 3. Tomasz Gapinski, 4. Krysztof Jablonski, 5. Daniel Nermark, 6. Henka Gustafsson, 7. Victor Palovaara, 8. Marcus Broqvist.

ElitVetlanda: 1. Janusz Kolodziej, 2. Thomas H Jonasson, 3. Jaroslaw Hampel, 4. Lee Richardson, 5. Jason Crump, 6. Robin Aspegren, 7. Adrian Gomolski, 8. Jonas Messing.

Övriga matcher:

Dackarna–Rospiggarna

Piraterna–Lejonen

Västervik–Vargarna

ARTIKELN HANDLAR OM