Gollob visade vägen igen

Funkar bättre utan lagkaptensrollen

SPORTBLADET

Guldhjälte för Polen i lag-VM. Nu är Tomasz Gollob också på väg att leda Västervik mot slutspel. När Västervik vann 51–45 hemma mot Vargarna radade Gollob upp fem raka heatsegrar.

– Nu när han inte är lagkapten fungerar han också bättre i laget, sade Västerviks lagledare Mikael Messing.

Västervik och Vargarna ser ut att göra upp om de två sista slutspelsplatserna tillsammans med Indianerna. För att Västervik ska klara en av de två platserna krävdes seger hemma mot Vargarna. Det lyckades också, efter en del möda. Vargarna tog dock hand om bonuspoängen.

– Alla killar gör ett bra jobb. Peter Ljung och Tomasz Jedrzjak tog också mycket poäng, det ska man inte glömma, sade Messing.

Bara två matcher kvar

Efter några matcher i våras valde Messing att plocka bort Gollob som lagkapten och det har varit lyckat. Nye lagkaptenen Peter Ljung lyfte, Gollob också.

– Tror det var lite för mycket tyngd på Gollobs axlar ett tag. Nu snackar han mer och är ordentligt med i laget, sade Messing.

För Västervik återstår bara två seriematcher.

– Vi måste nog ta ett par, kanske tre poäng mot Lejonen och det blir inte skitlätt precis. Men vi kan också ha lite tur med andra lags resultat. Vi får se, vi har gjort det bra så här långt i alla fall, sade Messing.

”Skulle vilja pussa honom”

Lejonen tog en viktig seger borta mot normalt hemmastarka Piraterna. I hemmalaget var söndagens bronshjälte i lag-VM, Antonio Lindbäck, en skugga av sitt rätta jag med blott två inkörda poäng. I Lejonen, som fick Troy Batchelor skadad redan i första heatet, var det stora utropstecknet åter junioren Dennis Andersson med tolv poäng.

– Vilken underbar kille! Jag skulle vilja pussa honom, men i dag fick det räcka med en kram, utbrast Lejonens sportchef Anders Fröjd.

Serieledande Dackarna hade inga problem att vinna hemma mot Rospiggarna, segersiffrorna skrevs till 53–43 sedan både Andreas Jonsson och Rune Holta tagit maximal poäng i hemmalaget.

Vetlanda hakar på Dackarna i toppen via seger borta mot Valsarna i Hagfors. Hemmalaget bjöd dock på relativt bra motstånd och Vetlandas segersiffror blev till slut 54–42.

TT