Valsarna slåss för sin överlevnad

Stödförening kämpar för
att locka publik

SPORTBLADET

Valsarna går sin tuffaste match mot klockan – nu kämpar klubben in i det sista för att locka publik och rädda klubbens ekonomi.

– Det här är klubbens viktigaste vecka någonsin, säger Valsarnas pressansvarige Sven-Erik Karlsson till nwt.se.

Grigorij Laguta och hans bror Artem är inte med i kvällens bortamatch, men nästa vecka kör de för Valsarna.

Valsarnas kamp med ekonomin går vidare, inför kvällens bortamöte med Indianerna saknas bröderna Laguta i laguppställningen. Det är en vecka kvar till nästa hemmamatch och då är målsättningen att Valsarna ska slå publikrekord.

– Det behövs för att rädda klubben kvar som elitförening, säger Glenn Olsson som är med i den stödförening som försöker hjälpa klubben, till nwt.se

Stödförening kämpar vidare

En miljon kronor saknas i kassan och klubben har under säsongen försökt göra allt för att undvika konkurs. Man har sänkt förarnas löner och nu kämpar stödgruppen för att dra in pengar i sista minuten.

– Vi är egentligen för sent ute. Valsarna och speedwaysporten betyder mycket för Hagfors, vi vill därför göra den här insatsen för att rädda klubben och elitverksamheten säger Glenn Olsson till nwt.se.

Stödgruppen planerar att ordna en föreläsning som ska dra in pengar till klubben nästa tisdag, det kommer också att ordnas aktiviteter på banan i samband med matchen, man säljer lotter och försöker på olika sätt locka företag och privatpersoner att köpa biljett till nästa veckas hemmamatch.

– Den här veckan är klubbens viktigaste vecka någonsin, säger Valsarnas pressansvarige Sven-Erik Karlsson till nwt.se.

Tuff match i kväll

Inför kvällens möte mot Indianerna saknas bröderna Laguta som är i Ryssland. Ett avbräck för Valsarna, men om laget kämpar är det inte omöjligt att man kan vinna över Indianerna.

En match i matchen blir naturligtvis att se Valsarnas Henrik Gustavsson köra mot sin son Simon i motståndarlaget. Magnus Zetterström som nyligen tog brons i lag-VM, kan avgöra till Indianernas fördel om allt stämmer.

FAKTA

Kvällens elitserieomgång

Indianerna–Valsarna

Kommentar: Indianerna är favoriter till segern, men Valsarna kan ha en chans att överraska om Indianerna drabbas av stundens allvar och börjar tänka för mycket på att ta en slutspelsplats. Om Indianerna lyckas få ett grepp om matchen tidigt komer de säkert att slå av på takten och köra på säkerhet, men om Valsarna stretar emot i början kan matchen utvecklas till en jämn rysare.

Lejonen–Västervik

Kommentar: Lejonen saknar fortfarande sitt ankare Nicki Pedersen. Dansken skadade skulderbladet för fyra veckor sedan men är fortfarande inte bra och det är osäkert om han kommer att köra VM-tävlingen i Målilla. David Ruud är tillbaka i Lejonen medan Troy Batchelor får vila efter sin vurpa förra veckan. Västervik mönstrar Nicolai Klindt och Dennis Gizatulin medan Peter Ljung vilar efter en krasch i England. Det brukar bli jämna matcher mellan lagen och kvällens kamp lär inte bli något undantag.

Rospiggarna–Piraterna

Kommentar: Rospiggarna saknar Przemyslaw Pawlicki som är blåslagen efter en vurpa i juniorernas lag-VM. Han ersätts av Sebastian Aldén. ”Piggarna” har ett vasst lag och gav serieledande Dackarna en rejäl match förra veckan. Laget är segersuget och Piraterna som kanske har det bättre laget på pappret kan inte kvittera ut något i förskott. Greg Hancock som kört 15 år i Rospiggarna är för första gången tillbaka på Orionparken i Piratenväst, en återkomst som kan bli känslosam för amerikanen.

Vargarna–ElitVetlanda

Kommentar: Vetlanda har ett starkt lag med Jason Crump och Lee Richardson som brukar plocka poäng i Norrköping. Jaroslaw Hampel brukar ha det tyngre på Kråkvilan, men han har kört mycket bra i VM och med den här trion får Vetlanda gälla som favoriter. Men Vargarna är inte uträknade utan kan bita i från bra, särskilt om Tai Woffinden och Michael Jepsen Jensen är på åkhumör.

Tabellen

1) Dackarna, 31 poäng

2) ElitVetlanda, 26 poäng

3) Piraterna, 21 poäng

4) Lejonen, 18 poäng

5) Västervik, 16 poäng

6) Vargarna, 13 poäng

7) Indianerna, 9 poäng

8) Valsarna, 4 poäng

9) Rospiggarna, 2 poäng