Jonasson kan missa VM efter jättekraschen

Osäkert om Vetlandaföraren kan köra i helgens GP

Foto: Pic-Agency.com
Vargarnas Scott Nicholls och Thomas H Jonasson fick båda föras till sjukhus efter kraschen. Jonasson som fick hjärnskakning kan missa helgens GP.
SPORTBLADET

Här är skräckbilden som fick publiken att hålla andan.

I matchen mellan Vargarna och ElitVetlanda kraschade Scott Nicholls och Thomas H Jonasson illa och fördes med ambulans till sjukhus.

– Det såg riktigt otäckt ut, säger Vargarnas lagledare Peter Jansson.

Det var i elitserieomgången mellan speedwaylagen Vargarna och ElitVetlanda som olyckan var framme.

I femte heatet fick publiken anledning att hålla andan rejält.

Vargarnas Scott Nicholls och ElitVetlandas Thomas H Jonasson kolliderade med varandra sedan den förstnämnda försökt bryta sig in.

Fick föras till sjukhus

I en mardrömssekvens krokade de ihop med varandra och slungades hårt in i luftstaketet. Förarna fördes omgående i ambulans till sjukhus för röntgen och undersökning. Sent i går löd beskedet att Jonasson fått en kraftig hjärnskakning och Nicholls en rejäl smäll i nacken.

– Scott fick åka till sjukhus efter att ha skadat nacke och revben. Men jag tror inte det ska vara någon större fara med honom. Jag tror han är körbar vid nästa match, säger Vargarnas lagledare Peter Jansson.

– Men hade det inte funnits ett luftstaket hade det kunnat gå riktigt illa. Det såg otäckt ut.

Värre för Jonasson

I Jonassons fall verkar läget vara snäppet värre. Sent i går fick föraren lämna sjukhuset efter att ha fått diagnosen hjärnskakning.

– Det är för tidigt att säga när han är tillbaka eller om han missar helgens GP-tävling. Det är allt jag har att säga, säger Vetlandas sportchef Bo Wirebrand kort.

Vetlandaföraren har blivit ordinerad vila efter smällen.

– Han mår fortfarande inte bra, säger Vetlandas sportchef Bo Wirebrand dagen efteråt, enligt SVT Text.

– Det gjordes en röntgen och den konstaterade inga blödningar, det är ett positivt konstaterande, fortsätter Wirebrand som inte vill spekulera i om Jonasson kör GP-tävlingen i helgen.

Thomas H Jonasson har fått ett wild card till VM-tävlingen i Målilla som körs på lördag den 14 augusti.