Var på väg mot pallen - då krånglade motorn

Fredrik Lindgren fyra i Målilla: ”Vill helst stå högst upp”

Foto: SCANPIX
Fredrik Lindgren.
SPORTBLADET

Norrmannen Rune Holta som tävlar för Polen vann VM-tävlingen i speedway i Målilla före Jason Crump och Tomasz Gollob, som dock övertog VM-ledningen.

Fyra i finalen slutade Fredrik Lindgren, hans bästa insats för året.

– Jag vill ändå ha mer poäng, stå på prispallen, helst högst upp, sade Lindgren.

Målillas VM-tävling bjöd på mycket bra underhållning med mängder av omkörningar. Dessutom en hel del krascher. Nicki Pedersen slog i sin tidigare skakade skuldra och avbröt tävlingen, hans landsman Hans Andersen bröt ett par fingrar i samma krasch och ryske Emil Sajfutdinov blev otäckt påkörd av Gollob i ett heat och tvingades avbryta tävlingen.

För Rune Holta var det andra segern i en VM-deltävling, den första tog han i Göteborg för två år sedan. Någon direkt sensation var det dock inte. Holta kör till vardags för Målillaklubben Dackarna och har imponerat stort i serien på sin nya hemmabana. Holta har kört mycket bra på slutet även i VM men är långt efter Gollob som övertog VM-ledningen före Jaroslaw Hampel.

– Holta har visat grym form, speciellt i Målilla, sade Fredrik Lindgren.

Fick motorproblem

För Lindgren var fjärdeplatsen en välkommen framgång. Lindgren har haft det jobbigt i VM-serien men fick upp farten bättre och bättre ju längre tävlingen led. I finalen var han ett tag tvåa innan motorn rasade.

– Jag kände redan på första varvet att något var fel. Final är okej, sade Lindgren utan att se speciellt nöjd ut.

– Jag fick slita för poängen. Skulle vilja fått en bättre start och kunnat få lite ro under tävlingen. Sen är inte elva poäng så mycket. Jag vill ha mer, fortsatte han.

Tungt för Jonsson

Däremot hade Andreas Jonsson problem. Han fick ihop sju poäng.

– Jag får trimma upp mig själv till nästa tävling. Vi hittade inte rätta inställningarna men det är ingen bortförklaring. Jag är i alla fall nöjd med att cyklarna fungerade.

Vetlandas Tomas H Jonasson som fick chansen som wild card-förare missade semifinal med en futtig poäng, men vann ändå mycket sympatier. Han gav exempelvis Gollob en fight in till mållinjen och bjöd på några riktigt vassa och respektlösa omkörningar.

– Jag är ändå nöjd, det är jag. Nu ska jag ta med allt positivt från denna tävling till VM-kvalet nästa vecka så jag får vara med nästa år i alla VM-tävlingar. Det var skillnad mot seriematcherna men jag kan också köra tufft, sade Jonasson.

Sune Karlsson/TT