Arga vargar inför slutspel

SPORTBLADET

Två omgångar återstår i elitserien i speedway. Då blossar ett rejält bråk upp mellan Vargarna och Lejonen. Vargarna anklagar Lejonen för att inte gjort sitt bästa i förra veckans match.

– Löjligt, tycker Lejonens sportchef Anders Fröjd.

Vargarna har skickat en skrivelse till Svenska Motorcykelförbundet, Svemo, där man redogör för sina synpunkter om vad som egentligen hände när Lejonen förlorade borta mot Västervik, som tack vare den segern säkrade sin slutspelsplats.

För att säkra slutspelsplatsen behövde Västervik vinna med tio poäng, det blev till slut 16.

– Vi hade inte med Nicki Pedersen, som var skadad, inte Leigh Adams som bara har kontrakt på sju matcher denna säsong. Att siffrorna drog iväg lite på slutet berodde mycket på att Västervik hade Tomasz Gollob i heat tolv, 14 och 16. Att jag inte toppade laget berodde på att jag inte hade något att toppa med. Jag kunde inte göra något annat, säger Anders Fröjd.

Vargarnas ordförande Thina Johansson vill inte kommentera föreningens skrivelse.

– Inte förrän Svemo behandlat den. Jag vill att man ska nå slutspel på sportsliga bedrifter, säger hon.

Från Svemo är reaktionen minimal.

– Vi har inte behandlat ärendet än, men jag kan inte se att Lejonen har gjort några regelfel, säger Christer Gustavsson som är sammankallande i grensektionen för rundbana.

– Samtidigt har inte Vargarna begärt att vi ska göra något. Bara redogjort för sina synpunkter.

För att Vargarna ska nå slutspel och kunna försvara förra årets SM-silver krävs nu att laget tar en poäng mer än Indianerna i de avslutande omgångarna. Vargarna möter nästjumbon Valsarna samtidigt som Indianerna möter jumbon Rospiggarna.

TT