Jonssons polska mångmiljonkontrakt

Jättekontrakt med nya klubben

SPORTBLADET

Svensk speedway har haft det tungt ekonomiskt de senaste åren.

I Polen är det annorlunda, där rullar pengarna.

För Andreas Jonsson betyder det nästan 4,5 miljoner kronor i år.

Foto: Bildbyrån
Andreas Jonsson

Australiska tidningen Daily Star skriver om den polska lönelistan som den polska tidningen Przeglad Sportowy fått fram.

Enligt tidningens källor har Jason Crump fått ett guldkantat kontrakt och seglat upp som etta på lönelistan, i år kommer han att tjäna motsvarande 6,5 miljoner kronor. Det är första gången på nästan 20 år som någon förare tjänar mer pengar i Polen än nationalhjälten Tomasz Gollob.

För svensk del håller Andreas Jonsson fanan högt. Han ligger sexa på listan och kommer enligt tidningen att få nästan 4,5 miljoner kronor av sin klubb Falubaz.

Storsatsning från Jonssons klubb

Falubaz storsatsar i år och har även Greg Hancock högt upp på lönelistan som nummer fyra. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben trots att den ville skriva ett längre kontrakt:

– Vi ville skriva ett tvåårskontrakt med honom men det gick tyvärr inte. Vi har ju pengar, säger Robert Dowhan från Falubaz, till tidningen.

Andreas Jonsson skrev i början av december på ett treårskontrakt med klubben, och han hoppas att det ska bli en nystart.

– Jag behöver nånting som hjälper mig att komma igen – nån stimulans, nya utmaningar. Ny miljö, ny bana? skriver han på sin egen hemsida.

Löneberäkningarna är uträknade genom att tidningen utgått från att förarna gör en likvärdig säsong som den förra.

ARTIKELN HANDLAR OM