Hjälten stannar

Crump fixade guldet – och blir kvar i Vetlanda i två år

Foto: Scanpix
Jason Crump och resten av Vetlandas förare och ledare jublar sedan SM-guldet blev klart.
SPORTBLADET

VETLANDA. Elit Vetlandas fans har mer än ett SM-guld att fira.

Sportbladet kan avslöja att superstjärnan Jason Crump stannar i klubben.

– Kontraktet är klart. Det är bara signaturen som fattas, säger den trefaldige världsmästaren.

Elit Vetlanda slog Lejonen med 53–43 på Vetlanda motorstadion och säkrade SM-guldet redan i det 14:e heatet.

Det var då Janusz Kolodziej och lagkaptenen Jason Crump tog en femetta mot gästernas VM-förare Nicki Pedersen och Chris Holder.

Sekunderna senare hade hemmaförarna bytt ut hjälmarna mot guldkepsar och, enligt polsk sed, satt eld på sportchefen Bo Wirebrands klubbjacka.

Duschad i champagne

– Det är inga problem en kväll som denna. Det här känns jäkligt bra. Vi har kämpat utav helvete för att få ihop det, säger Wirebrand, som dessutom blev duschad i champagne i samband med prisutdelningen.

Det var bara början på ett firande som inte ville ta slut.

– Det här är en höjdpunkt i min karriär. Jag är så stolt över att få leda det här laget. Vi visar hjärtan, stora hjärtan, säger Jason Crump till Sportbladet.

När Elit Vetlanda hade säkrat SM-guldet blev han under någon minut stående ensam i depån, där han njöt av att se lagkamraterna fira och glädjen sprida sig bland de 6 018 åskådare som kantade ovalen.

– Det här är helt otroligt. Jag är så lycklig och stolt, säger Jason Crump.

Den 35-årige australiensaren, som bland annat har tre VM-guld på meritlistan, kom till Vetlanda från Vargarna 2005 och har blivit lagets stora ledare.

Två år till

Han tänker fortsätta med det i ytterligare två säsonger.

– Ja, jag ska skriva på ett nytt tvåårskontrakt. Den dag jag lämnar Vetlanda är det för att klubben inte vill ha mig kvar, säger Jason Crump.

Som Sportbladet berättade i går har även Janusz Kolodziej, nyförvärvet från Rospiggarna, förlängt kontraktet med mästarklubben.

ARTIKELN HANDLAR OM