Bajen fick nej från Svemo

SPORTBLADET

Bajen speedway nekas en plats i nästa års elitserie trots löften i förra veckan om att platsen var klar. Ett dråpslag för Stockholmsklubben.

– Jag kan inte tro att det är sant, säger Bajens ordförande Tommy Cederlund. Vi kommer att gå vidare till Riksidrottsnämnden.

Bajen speedway vann i år den allsvenska finalen mot Örnarna och ville ha tillbaka den elitserieplats laget frivilligt övergav inför säsongen 2009. I Svemos (Svenska motorcykeförbundet) regelverk dock finns inget som ger segraren i den allsvenska finalen rätt till en plats i elitserien.

– Det här är ett viktigt beslut för många inblandade och därför har vi gått igenom hur kommunikationen kring hur reglerna för upp- och nedflyttning från elitserien gått till. Vi har inte hittat fel eller brister i denna kommunikation utan anser att samtliga har getts samma information, säger Leif Fredriksson, talesperson i rundbanesektionen i ett pressmeddelande.

Från Svemo pekar man också på att det jobbats för att hålla ett jämnt antal lag i högsta serien, och att varken klubbarnas eller sportens allmänna ekonomi tillåter mer än åtta lag i den högsta serien.

Informationen till Bajen speedway i förra veckan var dock en annan.

– I onsdagens förra veckan fick vi besked från Christer Gustafsson på Svemo att vi var klara för elitserien och sedan dess har vi jobbat stenhårt. Det är helt otroligt hur de kan ändra sig igen. Jag blir så trött att jag får lust att lägga av med allt vad speedway heter, säger Fredrik Edberg, ledamot i styrelsen.

Vad som kommer att hända med Bajens verksamhet efter måndagens besked kunde varken Cederlund eller Edberg ge besked om.

– I nuläget kan jag inte säga så mycket, beskedet är så färskt. Men vi kommer säkert att gå vidare med detta till Riksidrottsnämnden, säger Cederlund.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM