”Vill ha en syndabock”

Lindgren utesluten i premiären

SPORTBLADET

Speedwayföraren Fredrik Lindgren lekte sig vidare till semifinalen i VM-premiären i Leszno.

Väl där blev han utesluten.

– Domaren vill gärna ha en syndabock, säger 25-åringen.

Lindgren körde ihop elva poäng under de fem heaten i grundtävlingen, vilken räckte till en tredjeplats bakom Greg Hancock och Tomasz Gollob.

Semifinalen blev inte lika rolig.

In i luftstaketet

Svensken kom långt ut i banan och tvingades, för att undvika en krasch med Gollob, lägga ned cykeln och glida in i luftstaketet.

Det borde han, med facit i hand, inte ha gjort.

Lindgren blev utesluten.

Örebrokillen protesterade inte men tycker att samtliga förare borde ha kallats till omstart.

– Absolut. Det fanns ju inget utrymme. Jag kom i för hög fart och Gollob åkte på ett sätt så att banan tog slut, säger Fredrik Lindgren till Sportbladet.

25-åringen var mycket nöjd med åkningen och ville få ut mer av kvällen. Nu tvingades han stå i depån medan Nicki Pedersen körde hem årets första Grand Prix-deltävling. Dansken vann finalen före Gollob, Emil Sajfutdinov och Jaroslaw Hampel.

”Gick grymt bra”

– Det kunde ha varit mycket bättre, men jag tar ändå med mig många positiva saker härifrån. Det gick grymt bra fram till semifinalen, säger Lindgren, som slutade på sjätte plats.

De två andra svenskarna – Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck – misslyckades totalt på Alfred Smoczyk-stadion. Jonsson körde ihop fem poäng medan Lindbäck tog en ”pinne” och blev nästjumbo.

ARTIKELN HANDLAR OM