Stockholm vill ha speedway-GP

Tänker tävla bredvid Globen

Foto: Lotte Fernvall
-
SPORTBLADET

Speedway-VM i Stockholm?

2013 kan det vara dags.

– Jag tycker verkligen att Stockholm ska få tillbaka en GP-tävling, säger VM-föraren Antonio Lindbäck.

I slutet av nästa år ska den nya Stockholmsarenan intill Globen vara färdig och året kan det arrangeras VM i speedway på banan.

– Vi vill ha en VM-deltävling i Stockholm igen och jobbar för att det ska bli verklighet. Den nya arenan lämpar sig ypperligt för speedway då den kommer att ha skjutbart tak och lagom många platser som vi ser det för en GP-tävling, cirka 30000 sittplatser, säger Tommy Cederlund, ordförande i Hammarby speedway till SvD.

Stockholm har inte arrangerat VM i speedway sedan 2005, samma år som Tony Rickardsson blev världsmästare för sjätte gången.

”Hur coolt som helst”

Nu hoppas Tommy Cederlund att BSI Speedway som äger rättigheterna till VM vill flytta deltävlingen i från småländska Målilla till Stockholm, något som förarna skulle uppskatta,

– Det skulle vara hur coolt som helst att köra VM på den nya arenan, säger Antonio Lindbäck till SvD.

Lindbäck är tillsammans med Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson Sveriges förare i VM-serien den här säsongen.

– Jag tycker verkligen att Stockholm ska få tillbaka en GP-tävling. Det är charmigt och kul i Målilla, men VM ska vara något speciellt, köras i större städer på häftiga arenor som i Cardiff i Wales och Parken i Köpenhamn,

I år är det två VM-deltävlingar som avgörs i Sverige, en på Ullevi i Göteborg den 14 maj och en i Målilla den 13 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM