Hancock vann i Prag

Nu leder veteranen VM-serien

SPORTBLADET

Greg Hancock, USA, vann VM-tävlingen i speedway i Prag. Hancock som både är äldst i VM-serien och den ende som åkt alla VM-tävlingar leder nu VM-serien.

– En härlig känsla att vinna här igen men det är ändå långt till jag kan fira på riktigt, sade Hancock.

Tävlingen på Marketa-stadium i Prag bjöd inte på någon större underhållning. Banan var mycket hal, starterna och första sväng avgjorde de flesta heat.

Greg Hancock, som fyller 41 år i nästa vecka och som sedan några år bor i Sverige, har under många år varit en av världens bästa startare. Det visade han med eftertryck, han vann sex av sina sju heat.

Tolfte segern

I finalen blev han rejält uppvaktad av Jaroslaw Hampel men höll säkert undan till sin tolfte GP-seger i karriären. Trea i finalen slutade Tomasz Gollob som är tvåa i VM-tabellen, sex poäng efter Hancock.

– Finalen var tuff men jag lyckades hålla fokus, sade Hancock.

Hancock är den ende föraren som kört samtliga 136 VM-tävlingar sedan 1995. Han blev för övrigt världsmästare 1997, det året vann han VM-tävlingen i Prag.

Lindgren bäste svensk

Fredrik Lindgren blev bäste svensk på åttonde plats. Lindgren svarade för en stabil insats, gjorde ett par omkörningar men vann inga starter. Lindgren befäste dock sin plats bland de åtta bästa, han är sjua i sammandraget.

Andreas Jonsson gjorde sitt bästa VM så här långt i år, sett till poäng. Jonsson tog åtta poäng men hade ingen heatseger och förlorade det inbördes mötet mot Fredrik Lindgren och tvingades se semifinalerna från depån.

– Starterna fungerade inte. Inte en enda gång fick jag till ett bra släpp med kopplingen. Med tanke på hur banan var så var det svårt att göra något då. Frustrerande, sade Jonsson.

För Antonio Lindbäck blev det sex poäng. Lindbäck vurpade i sitt fjärde heat men kunde vara med i omstarten.

VM-serien går vidare 11 juni på Parken i Köpenhamn.

ARTIKELN HANDLAR OM