Bajen-stjärnan riskerar fängelse

Gollob i nytt blåsväder

Foto: Bildbyrån
Tomasz Gollob
SPORTBLADET

WARSZAWA/STOCKHOLM. Världsmästaren Tomasz Gollob riskerar fem års fängelse i Polen för sina påstått förfalskade låneansökningar.

Men Hammarby tror inte att anklagelserna stör sin största stjärna.

– Han har varit med om en del och är en hård jäkel, säger ordföranden Tommy Cederlund.

Regerande världsmästaren i speedway, Tomasz Gollob, har hamnat i blåsväder i sitt hemland Polen. I går åtalades 40-åringen i Bydgoszcz för att vid åtta tillfällen ha förfalskat signaturer på låneansökningar. Anklagelserna rör åren 2003–2004 samt 2006–2008.

Döms storstjärnan riskerar han upp till fem års fängelse.

– Han hotade mig till att skriva under låneansökningarna och förfalskade också min namnteckning för ett lån på 1,5 miljoner kronor, säger hustrun Brygida, som anmälde Tomasz Gollob till polisen, till tidningen Superexpress.

Brygida säger vidare till tidningen att Tomasz Gollob tryckte en pistol mot hennes huvud för att få henne att skriva på låneansökningar till ett sammanlagt värde av fem miljoner kronor.

Speedwaystjärnan själv menar att anklagelserna är falska och säger till Przeglad Sportowy:

– Jag känner mig som en skådespelare i en Hitchcock-film. Men tyvärr är det ingen film utan en grym verklighet.

Hammarby Speedways ordförande Tommy Cederlund kände inte till uppgifterna när Sportbladet kontaktade honom under tisdagen.

Han tror inte att åtalet kommer att påverka Tomasz Gollobs säsong i Stockholmsklubben.

– Hur polsk rättsprocess fungerar vet jag inte, men jag vet att den svenska kan vara ganska långsam. Att det här skulle komma att påverka oss innan säsongen är över är ganska osannolikt, säger Cederlund.

– Blir det en fällande dom får vi ta ställning till det då. Men det påverkar oss inte nu, och inte heller när vi går in i augusti för att förhandla fram nya kontrakt med våra förare. Det som skulle kunna ställa till det är om Tomasz Gollob får en väldigt negativ utveckling på tävlingsbanan på grund av det här, men det tror jag inte kommer hända.

ARTIKELN HANDLAR OM