Räddar elitsäsongen – med en kräftskiva

Speedwayklubben Valsarna tar på sig partyhattar

Foto: Scanpix.
SPORTBLADET

Speedwayklubben Valsarna räddar sin elitsatsning – med en kräftskiva.

– Vi måste hitta sidoaktiviteter för att dra in pengar. Inkomsterna från sponsorer och publik räcker inte, säger ordförande Lennart Andersson.

Många speedwayklubbar har haft en ansträngd ekonomi de senaste åren, mycket på grund av ökade förarlöner. Valsarna från Hagfors, som vann SM-guld 1998 och 1999, hade skulder på en miljon kronor vid den här tidpunkten i fjol, men har i dag en ekonomi i balans.

– Vi har ingen sjö av pengar men nu får förarna i alla fall betalt. En vecka efter att de skickat sin faktura har de sina pengar på kontot, säger Lennart Andersson till Nya Wermlands-Tidningen.

Stefan Holm föreläser

Valsarna, som just nu ligger femma i elitserien, ser ut att få säsongen att gå ihop – tack vare kräftor.

Den 30 augusti arrangerar klubben Hagfors största kräftskiva, ett arrangemang som är snudd på ett heldagsarrangemang. Bland annat håller förre OS-guldmedaljören i höjdhopp, Stefan Holm, en föreläsning inför 200 deltagare.

– Efter själva föreläsningen blir det kräftkalas och sedan avslutar vi dagen på Tallhult där vi har match mot Hammarby. Jag räknar med 400 000 plus på dessa arrangemang, säger Andersson till NWT.