Ny flopp för Vargarna utan Pedersen

”Nu måste något hända snabbt”

SPORTBLADET

Utan semestrande storstjärnan Nicki Pedersen förlorade tippade guldkandidaterna Vargarna borta mot Valsarna. Hemmalaget vann 55–35 och närmar sig slutspel, medan Vargarna sitter fast i botten.

– Frustrerande. Nu måste något hända och det snabbt, sade Vargarnas Lee Richardson.

Nicki Pedersen.

Inför säsongen värvade Vargarna för att vara med och slåss om SM-guldet. Efter tolv omgångar är det fyra poäng upp till en slutspelsplats och inte mycket har fungerat som önskat.

Medan Vargarna reste till Hagfors flög lagets stjärna Nicki Pedersen till Malta, på semester. Han hade behövts på Tallhult.

– Han har inskrivet i kontraktet att han har rätt att stå över någon match, och när han frågade mig för två månader sedan om att stå över den här matchen var situationen en annan, suckade Vargarnas lagledare Peter Jansson.

Woffinden skadad

När dessutom Tai Woffinden blev skadad på måndagskvällen hade Vargarna inte mycket att sätta emot Valsarna. Hemmalaget ryckte direkt och släppte inte greppet. Talande för hela matchen var heat tio när Vargarna toppade. Då rundade hemmalagets Grigory Laguta de båda vargförarna ute vid staketet. Total ridå.

– På papperet ska vi vara högre upp i tabellen, men inget avgörs på papperet. Nu måste vi verkligen sätta oss ner och diskutera, sade Lee Richardson.

I hemmalägret pekade mungiporna uppåt.

– Vi har stjärnor som Laguta och Daniel Nermark. Men vi har också en jämnhet som gör oss svåra att besegra. Klart att vi siktar mot slutspel, sade Valsarnas lagledare Jerker Eriksson.

Ny seger för Indianerna

Indianerna ser ut att vinna elitserien överlägset. Kumlalaget vann seriefinalen borta mot Piraterna med 47–42, sedan Ryan Sullivan och Piotr Protasiewicz dragit ett tung lass. Indianerna leder nu serien med sju poängs marginal, just före Piraterna.

Vetlanda hängde också på slutspelståget genom att vända underläge med åtta poäng efter nio heat till seger med 47–43 borta mot Västervik. Jaroslaw Hampel och Jason Crump körde de båda sista heaten för Vetlanda och säkrade bortasegern.

– Bra för lagmoralen att kunna vända. Vi startade lite för dåligt i början, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Hammarby tog säsongens första bortaseger, 48–42 mot Dackarna, och befäste sin tredjeplats.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM