”Vinna ett GP är givet”

Andreas Jonsson hoppas på en nystart

Foto: Scanpix.
SPORTBLADET

Omstarten av VM-serien i speedway på lördag ska också bli en nystart för Andreas Jonsson. Han har imponerat

i seriematcherna under säsongen men haft mycket motigt i VM.

– Vinna ett av de GP som återstår är ett givet mål, säger Jonsson.

Andreas Jonsson ligger just nu tvåa i elitseriens snittliga, tätt efter Nicki Pedersen, och gör också sin bästa säsong i Polen sedan 2004 då han vann snittligan där. Ändå har det inte funkat i VM-serien, semifinalplatsen i Cardiff senast som undantag. Inte heller i lag-VM-finalen fick han till det.

– När jag började samarbeta med Carl (Blomfeldt) visste både han och jag att vi skulle behövas en inkörningsperiod. Nu har vi börjat hitta mer och mer rätt. Det tar alltid längre tid än man tror när man kommit på något nytt, det går inte att nå resultat direkt, säger Jonsson.

Vunnit fem tävlingar

– I VM betyder starterna så oerhört mycket, mina har blivit bättre och bättre på slutet. Att det inte funkade i lag-VM-finalen berodde på skeva motorventiler, den motorn var ingen vacker syn när vi öppnade den, fortsätter han.

Jonsson har vunnit fem VM-tävlingar i karriären och vet vad som krävs. Efter att ha stått i skuggan under första halvan av VM-serien vill han nu fram i rampljuset.

– Målet för resten av säsongen är final i alla resterande tävlingar och dessutom vinna minst en. Jag vill vara på en säkert topp-åtta plats. Avståndet upp till topp tre har blivit för långt.

TT