Vargarnas tunga seger

”Ska kunna vara på rätt sida slutspelsstrecket igen”

SPORTBLADET

Vargarna tog en blytung seger hemma mot Valsarna, 49–41.

De lämnade jumboplatsen och är nu på slutspelsplats medan Valsarna är sist i tabellen.

– Det är ingen enmansshow, det är en lagshow. Vi vann, tog bonuspoängen, jag är mycket nöjd, sade Vargarnas bäste förare Nicki Pedersen.

Näst sista omgången i elitserien i speedway gav rejält viktiga omkastningar i botten.

Vargarna var piskat att vinna hemma mot skadedrabbade Valsarna och fick också en drömstart med ledning 24–6 efter fem heat.

Sedan kom Valsarnas Tomasz Gapinski igång och vann sex raka heat, Daniel Nermark och Krzystof Kasprzak hjälpte också till i upphämtningen. Men Nicki Pedersen säkrade både hemmaseger och bonuspoäng när han vann det näst sista heatet. Att han sedan förlorade prestigekampen mot Gapinski i sista heatet tog han lätt på.

– Vi gör det bra som lag, även om någon förare hade det tungt, sade Nicki Pedersen till Canal+.

”Med fullt lag vinner vi”

I sista omgången möter Vargarna Vetlanda borta, Vetlanda som inte tappat en enda poäng hemma under säsongen. Valsarna möter Dackarna hemma och ska då kunna mönstra bröderna Grigory och Artem Laguta igen.

– Med fullt lag hemma på Tallhullt vinner vi mot Dackarna, sade Valsarnas lagledare Mikael Lind till TT efter matchen.

– Vi vann en av hemmamatcherna mot Dackarna i fjol och körde en oavgjord. Sen förlorar Vargarna och Västervik och så ska vi kunna vara på rätt sida slutspelsstrecket igen. För oss går det inte att tänka på något annat sätt, fortsatte han.

Dramatisk seriefinal

Seriefinalen mellan Piraterna och Vetlanda blev dramatisk. Piraterna ledde ett tag klart, 26–16, men Vetlanda spurtade mycket vasst. Chris Holder räddade hemmasegern i sista heatet. Piraterna vann 46–44 men Vetlanda tog bonuspoängen.

Dackarna vann hemma mot Indianerna, 49–41, och tog också bonuspoängen.

Hammarby avancerade till fjärde plats i tabellen genom att vinna mycket enkelt hemma mot Västervik med 60–30.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway