Mäktig vändning av Hammarby

Foto: Bildbyrån
Tomasz Gollob anförde Hammarby.
SPORTBLADET

Hammarby var uträknat både en och två gånger i kvartsfinalen i speedway hemma mot Indianerna. Ändå lyckades Hammarby trassla sig ur greppet och vinna med 46–44.

I den andra kvartsfinalen vann Dackarna 53–37 mot Västervik.

När Indianerna ryckt till 23–13 efter sex heat trodde nog inte många att Hammarby skulle kunna vinna första SM-kvartsfinalen. Men tack vare mycket inspirerad körning av polska trion Adrian Miedzinski, Grzegorz Walasek och Tomasz Gollob kunde ändå Hammarby vända matchen, vinna med 46–44 och skapa spänning inför returen nästa onsdag.

– Jag är inte helt nöjd, marginalen var lite liten. Men vi kan åka bra i Kumla också, sade Hammarbys lagledare Anders Fröjd.

Lagledare Fröjd hoppades också kunna dra fram en joker ur rockärmen inför returen; ersätta skakade Dennis Andersson med ytterligare en polack.

– Vi jobbar på Rafal Okoniewski. Han har tidigare kört för Indianerna och är bästa kompis med Walasek. Just nu känns det som vår segermarginal var för liten. Samtidigt har vi förare som kan åka riktigt bra i Kumla och Indianerna har pressen på sig, sade Fröjd.

Dackarna har greppet

I Indianerna var Antonio Lindbäck bäst, han var den ende som utmanade Hammarbys polska ess och även körde om dem.

– Det är hårt arbete som gett resultat, det känns bra. Vi visste att detta skulle bli en tuff match, Hammarby är starka på Gubbängen. Men två poängs underläge är okej. Som vi åker nu känner jag mig trygg och jag vill inte att den här säsongen också ska sluta med ett silver, sade Lindbäck som blickade långt fram i tiden.

Dackarna gjorde processen kort hemma mot Västervik, vann med 53–37, och har ett gyllene läge att avancera till semifinal.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen, men tar inte ut något i förskott. Killarna kör på många olika ställen och en skada skulle kunna ställa till det, sade Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Bäst i Dackarna var Michael Jepsen Jensen med 14 poäng. Jepsen gav inte klartecken för start förrän på matchdagen eftersom han kraschat i Polen på söndagen och kände sig rejält mörbultad. Det märktes inte på hans åkning.

Sune Eklöf/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway