”Jag har väntat på det här sedan 2001”

Lång väntan på VM-seger

SPORTBLADET

Vilken speedwayfajt – och vilken upplösning.

Det blev Polacken Krzysztof Kasprzak som till slut vann VM-tävlingen i Bydgoszcz efter att ha kört om Darcy Ward på mållinjen.

Trea slutade Jaroslaw Hampel och fyra Greg Hancock.

– Jag har väntat på det här sedan 2001, sade en jublande glad Kasprzak efter tävlingen, som också gick upp i totalledning i VM.

Ingen av de båda svenskarna gick till final i Polen.

Efter två heatsegrar och nio poäng var Andreas Jonsson en halvmeter från final, men fick nöja sig med tio nya poäng med sig i VM-sammandraget. Sämre gick det för Fredrik Lindgren som hade en tung kväll med svårigheter att hitta de rätta spåren och inga heatsegrar. Lindgren körde ihop fem poäng.

Ett av de mest konstiga heaten var det 15:e.

Dömde omstart

Först fick Darcy Ward stopp, efter ytterligare ett varv körde Adrian Miedzinski omkull och heatet stoppades med bara ett varv kvar och Greg Hancock i stor ledning före Nicki Pedersen. Men domaren dömde omstart – där även Ward fick vara med. Samme Ward som sedan vann före Hancock och Pedersen.

Det blev en tuff dag i Bydgoszcz, som drabbades av ett rejält regnväder och tre timmar före första start var ovalen totalt vattensjuk och oåkbar. Men banpersonalen gjorde ett kanonjobb och fixade till en förhållandevis mycket bra bana.

TT