Nytt publikrekord när Vetlanda slog Dackarna

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

6 230 personer såg det uppskjutna derbyt mellan Dackarna och Vetlanda. Ett nytt publikrekord för årets elitserie – där publiken fick se bortalaget ta hem den jämna matchen i det sista heatet.

Innan måndagens match var den högsta publiksiffran i årets elitserie 4 022, från matchen mellan Rospiggarna och Piraterna.

Det rekordet slogs med råge när Dackarna tog emot Vetlanda.

6 230 personer såg det heta Smålandsderbyt där Elit Vetlanda till slut drog det längsta strået och nu rycker ifrån i tabellen.

Avgjordes i sista heatet

Dackarna inledde matchen bra, men efter sex heat hade Vetlanda jobbat ikapp och gått om. Matchen svängde fram och tillbaka och inför det sista heatet var ställningen 42–42.

I det avgörande heatet var det Vetlandas Emil Sayfutdinov och Bartosz Zmarzlik som fick bli matchhjältar när de körde hem en femetta och fixade segern.

Matchen var uppskjuten från den sjunde omgången, då den ställdes in på grund av regn. Efter det har man stoppats ytterligare en gång på grund av vädret innan man nu, vid det tredje försöket, äntligen lyckades genomföra matchen – i strålande solsken.