Hancock kan bli avstängd efter bråket

Beslut fastställs på onsdag

Foto: Bildbyrån.
Greg Hancock.
SPORTBLADET

Efter speedway-bråket mellan Nicki Pedersen och Greg Hancock den 16 juni fick amerikanen betala 5 000 kronor i böter.

Men dansken kräver ytterligare disciplinära åtgärder mot Hancock.

I morgon onsdag kommer beslutet att bli offentligt.

– Han (Hancock) kan få en tillrättavisning, ytterligare böter eller bli avstängd i ett visst antal matcher, säger amerikanens advokat Åke Broné.

Det var den 16 juni, i finalheatet, som Dackarnas Nicki Pedersen körde omkull Piraternas Greg Hancock efter en tuff körning varpå Hancock svarade med att flyga upp och välta omkull Pedersen från hans cykel.

En fajt mellan två av speedwayvärldens stora stjärnor.

Greg Hancock fick betala 5 000 kronor för osportsligt uppträdande. Efter bråket fick han stort stöd. Bland annat av speedwayföraren Davey Watt.

– Alla står bakom honom, även om han kanske hanterade situationen fel. Men det här är något som händer allt för ofta inom speedwayen. Att någon kör vårdslöst och att ingenting händer, sa Watt till Sportbladet efter incidenten.

Han fortsatte:

– Greg Hancock är den mest schyssta och omtyckta föraren i speedwayvärlden. Han fick nog till slut.

Kan bli avstängd

Men Nicki Pedersen var inte nöjd med att Greg Hancock "bara" fick 5 000 kronor i böter och anmälde amerikanen till Disciplinnämnden.

– Pedersen menar på att en förare av världsklass, som tjänar mycket pengar, enkelt har råd att betala 5 000 kronor och borde få ett straff som känns mer, säger Hancocks advokat, Åke Broné, till Sportbladet och fortsätter:

– Det innebär att han (Hancock) kan få en tillrättavisning, ytterligare böter eller bli avstängd i ett visst antal matcher.

I måndags hade parterna hearing och sammanträde i Norrköping.

Disciplinnämndens beslut blir offentligt på Svemos hemsida i morgon onsdag klockan 15.00.