”Det hade gett mer att köra utan dem”

Topplagets tuffa attack mot särklassiga jumbon

SPORTBLADET

Lejonen är toksist i elitserien.

Nu anklagar serieledande Elit Vetlanda jumbon för att inte ens försöka plocka poäng.

– Det hade gett mer att köra med sex lag än att ha med Lejonen i elitserien, säger lagledaren Fredrik Staaf till Vetlandaposten

Foto: TT
Fredrik Staaf.

Speedwaysporten präglas av sargade ekonomier och i år också en elitserie utan någon vidare dramatik.

När två omgångar återstår är slutspelslagen redan klara och nu kritiserar serieledande Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf jumbon Lejonen för att inte ens försöka toppa sig kvar i matcherna för att plocka poäng.

– Det hade gett mer att köra med sex lag än att ha med Lejonen i elitserien, säger Fredrik Staaf till Vetlandaposten.

"Lejonen förstör allt"

Gislavedslaget ligger toksist i elitserien med endast tre inkörda poäng under säsongen och Fredrik Staaf tycker inte att den klubben har något att göra i elitserien.

– Nej, absolut inte. Man ska strida på hur man än ligger till och det gör dem inte. Det är helt okej att förlora med 30–60, men då ska man fortfarande kunna gå därifrån och säga att man gjorde allt man kunde för att vinna. Som det är nu förstör Lejonen allt, säger Staaf.

"Skrattar åt alla som kör upp sina snitt"

I kväll möts lagen i Gislaved och Staaf har en egen teori om varför Lejonen inte gör några toppningar för att försöka hänga kvar i matcherna.

– Det beror till hundra procent på att inget lag åker ur årets elitserie. Lejonen är bara ute efter att skapa gynnsamma snitt till 2016 och samtidigt skrattar de åt alla andra klubbar som möter dem och kör upp sina snitt, menar Staaf.

Lejonen kör med ordinarie lag

Lejonen kommer dock till start med ordinarie lag mot Elit Vetlanda och hoppas kunna skrälla.

– Kan vi göra en lika bra match som mot Rospiggarna och Vetlanda underskattar oss lite, då kan allt hända. Självklart hoppas vi att vi kan göra en bra match. Annars är allting som normalt. Vi kör med fyra svenskar, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd till Värnamo Nyheter.