Lindbäck kan tävla redan på lördag

Managern: ”Vi har inte lämnat återbud”

1 av 2 | Foto: TT och TOBIAS ERIKSSON/PIC-AGENCY
SPORTBLADET

Antonio Lindbäck sitter anhållen, men har ännu inte gjort några strykningar i tävlingskalendern.

Släpps han på fri fot räknar han med att köra två tävlingar i Polen under helgen.

– Om allt går enligt planerna sitter vi på flyget på lördag morgon, säger managern Mattias Fahlström.

Antonio Lindbäck är misstänkt för ett brott som kan ge två-sex års fängelse. Just nu hålls han frihetsberövad i Falun, men det betyder inte att hans team har lämnat återbud till några tävlingar.

Om kammaråklagare Jenny Granqvist inte ansöker om ett beslut om häktning kommer Lindbäck, som förnekar brottsmisstankarna, försättas på fri fot.

”Vet förutsättningarna”

31-åringen, som greps efter tisdagens elitseriematch mellan Indianerna och Lejonen, har inga inbokade uppdrag förrän på lördag, då Speedway Best Pairs avgörs på Stadion Miejski i polska Ostrow. Dagen därpå ska han köra en ligamatch för sitt Grudziadz, som möter Tarnow på bortaplan.

Enligt Mattias Fahlström, Lindbäcks manager, är han redan inskriven i laguppställningen.

– Klubben och Best Pairs-laget är informerade och vet förutsättningarna, men vi har inte lämnat återbud eftersom vi inte vet vad som händer. Ingen, varken sponsorer, klubben (Indianerna) eller vi i teamet, ursäktar en sådan här sak, om han blir dömd. Samtidigt måste vi förhålla oss till att han, som åklagaren säger, bara är skäligen misstänkt och kan bli släppt torsdag-fredag. Då åker vi i väg och tävlar lördag-söndag, säger Mattias Fahlström till Sportbladet.

”En djungel med licenser”

Svemo, det svenska motorcykelförbundet, ser gärna att Antonio Lindbäck avstår från helgens tävlingar, men kan inte stoppa honom.

– Om det vore förbunds- eller landslagsuppdrag skulle han inte köra, är min bedömning. Oavsett utgång påverkas han mentalt av det här, säger förbundsordföranden Håkan Leeman.

Att dra in tävlingslicensen, om så tillfälligt, ser han inte som ett alternativ.

– Det skulle nog bara ha en signaleffekt. När Runte Holta upplevde motstånd från sitt förbund skaffade han polsk licens. Jag vet inte om han (Lindbäck) har polsk licens, men i den här världen är det en djungel med licenser.

Förbundskapten Morgan Andersson vill inte kommentera gripandet, men måste få förbundsstyrelsens godkännande innan han låter Antonio Lindbäck representera Sverige igen.

– Om man vill ta ut Antonio måste man stämma av med oss först, men vi har inte fått frågan. Vi följer situationen så noga vi kan, och ingen är skyldig förrän han blir dömd. Innan vi vet det kommer vi inte agera, säger Håkan Leeman.

ARTIKELN HANDLAR OM