Lindbäck nermejad efter målgången

”Han tyckte inte om att bli omkörd”

Foto: BILDBYRÅN
Antonio Lindbäck.
SPORTBLADET

Peter Kildemand vann VM-deltävlingen i Horsens förra säsongen.

Väl tillbaka utmärkte han sig genom att köra omkull Antonio Lindbäck – efter målgången.

– Han tyckte inte om att bli omkörd, eller så är han blind. Det small i alla fall, säger den svenske VM-femman till Sportbladet.

Antonio Lindbäck, som greps efter Indianernas hemmamatch mot Lejonen för snart två veckor sedan, är fortfarande misstänkt för ett brott som kan ge flera års fängelse. 31-åringen, som var frihetsberövad i tre dagar, nekar dock till misstankarna och visade under lördagskvällen att det inte påverkar honom på speedwaybanan.

Kildemand brusade upp

Lindbäck lyckades bäst av svenskarna i VM-deltävlingen i danska Horsens och vann sina två inledande heat. I det andra fick han hemmaföraren Peter Kildemand att tappa både ledningen och fattningen.

På väg mot heatsegern hade Lindbäck närkontakt med dansken, som svarade med att köra undan vänsterbenet och framhjulet för Antonio Lindbäck.

Det anmärkningsvärda är att det inträffade efter målgången.

– Man tror inte att man ska bli påkörd efter mållinjen, men det är så det är, säger Lindbäck.

Kildemand, som kör för Piraterna i elitserien, åkte sedan fram till svensken, som slog i backen men snart var på benen igen.

Mattias Fahlström, Lindbäcks manager, var snabbt framme och kunde mota bort den uppretade dansken.

– Jag ville bara ha isär dem, så att varken Peter eller Antonio skulle göra något i stridens hetta, säger Fahlström.

”Nöjd med tio nya poäng”

Antonio Lindbäck slog sig inte i fallet, och raketen till motorcykel klarade sig också.

Svensken körde ihop tio poäng och blev fyra i grundtävlingen, men i semifinalen gick han, jagad av Nicki Pedersen, omkull och blev utesluten.

– Det är klart jag är nöjd med att jag kom till semi och tog tio nya poäng. Samtidigt kändes det som att jag hade bättre fart i början av tävlingen. Sedan hängde vi inte på med inställningarna, och det tar på glädjen. Jag får åka hem och fundera lite grand. Vi har lite att jobba på, men det är skönt att jag ligger kvar där uppe, säger Lindbäck, som är femma i VM-tabellen.

Bad Kildemand om ursäkt efter tävlingen?

– Nej, jag pratade inte så mycket med honom.

Janowski snabbast i finalen

Maciej Janowski vann VM-deltävlingen efter att ha besegrat Chris Holder och Tai Woffinden i finalen. Nicki Pedersen blev utesluten efter en krasch i startkurvan.

Peter Kildemand gick inte vidare från grundtävlingen, men publiken, och inte minst Antonio Lindbäck, kommer att minnas han insats ändå.

ARTIKELN HANDLAR OM