Första kvinnan tar plats i STCC

Marika Wassberg Skärvik stärker bolagets styrelse

Foto: Martin von Krogh / STCC
SPORTBLADET

STCC växer.

Förra veckan presenterades Kalle Eklöf som ny styrelseledamot – nu förstärker också Marika Wassberg Skärvik verksamheten.

– Det är en förmån att få sitta i en styrelse där man brinner för verksamheten, säger hon.

Det är ingen duvunge i som tar plats i STCC AB:s styrelse – varken i företags- eller motorsammanhang.

Marika Wassberg Skärvik är VD för Hudson Nordic, tilldelades utmräkelsen ”Årets chef” 2005 – och har kört Formel Ford och även varit en flitig besökare på STCC.

– När jag fick frågan om att gå in i STCC AB:s styrelse så var det inte mycket att tveka på. Jag älskar motorsport, och jag tycker att affärsidén runt STCC känns spännande. Det är inte i alla styrelser där man får förmånen att tillgodose sina personliga intressen, det här blir helt klart ett undantag, säger hon till stcc.se.

Första kvinnan någonsin

Marika blir den första kvinnan i STCC AB:s styrelse någonsin och en färgklick i en mansdominerad bransch.

– Det ser jag som en utmaning. Jag sitter i fler styrelser där jag är ensam kvinna och när jag startade i IT-branschen i slutet på 80-talet var det också en mansdominerad bransch. Jag tror på mångfald i styrelser och där behöver det inte kretsa kring genusfrågan. Kvinnor är en målgrupp för STCC precis som många andra och jag ska med mina erfarenheter ge perspektiv på den frågan liksom andra delar av utvecklingen, säger hon och berättar om sina styrkor:

– Det jag bär med mig är marknadsperspektivet. Hur försäljning och marknad hänger ihop och hur man ska jobba med media och PR. Det som är viktigt är värdet för kunden i slutändan.

STCC AB:s ägare Rickard Pålsson är nöjd med det starka tillskottet.

– Marika Skärvik har kompetensen och erfarenheten och passar in i det team som ska lyfta STCC ytterligare en nivå, säger han.