”Du kan brinna i helvetet”

Hatmejlen mot Dahlgren efter krocken

SPORTBLADET

Hur snabbt kan en av landets trevligaste idrottsmän bli till en av de mest hatade?

För Robert Dahlgren tog det bråkdelen av en sekund.

– Det är helt makalöst egentligen, säger han inför lördagens STCC-final.

Det blir spännande i STCC-serien in i det sista.

Thed Björk var ett drygt varv från att i praktiken säkra titeln redan för två veckor sedan, när Dahlgren gjorde sitt numera klassiska omkörningsförsök som slutade med krasch.

Falska e-postadresser

– Jag får mejl där det står "du kan brinna i helvetet", men de är svåra att svara på då de skickas från falska e-postadresser. Vill man vara positiv kan man säga att jag verkar ha delat racingsverige på hälften. En del tycker jag är dum i huvudet, de andra tycker inte jag gjorde något fel, säger Dahlgren.

Trots ett tufft straff (tio fråntagna poäng och en startplats tio placeringar längre ner än kvalet på finalen) hade han försökt samma sak om det hände igen.

Och trots alla hatmejl.

– Jag hade begått tjänstefel om jag inte gått för seger. Hur ofta händer det i karriären att man startar längst bak och åker upp sig så man har chansen att vinna på det sista varvet? Klart man tar den.

Medioker niondeplats

Medan Thed Björk och Tommy Rustad gör upp om titeln så harvar Dahlgren på en medioker niondeplats i sammandraget.

Och det trots att bilen bevisligen varit snabb, stundtals snabbast av de alla.

– Jag har tävlat i 20 år och jag har aldrig haft så mycket stolpe ut som i år. Det finns inte ens på världskartan. Vi har egentligen gjort allt rätt, har en väldigt snabb bil och det kändes nästan som att vi bara skulle åka och hämta hem bucklan...

Antagonisten Thed Björk känner sig rånad på STCC-titeln, men kommer nu – tillsammans med stallkamraten Janne "Flash" Nilsson göra allt för att ta titeln på Mantorp i stället.

– Jag var otroligt besviken efter Knutstorp, säger Björk.

”Oerhört svårt”

– Ett och ett halvt varv till och vi hade haft en i stort sett ointaglig ledning i båda mästerskapen. Det har varit oerhört svårt att ladda om, men nu har det gått över helt. Jag har aldrig någonsin varit så fokuserad som jag är nu.

Robert Dahlgren är också fokuserad på att hjälpa stallkamraten Tommy Rustad till mästerskapsseger.

Och förhoppningsvis kan han bli en populär kille i racingsverige igen.

Har du pratat med Thed sedan incidenten?

– Nja, jag har inte haft vägarna förbi Karlskoga och kommit förbi på saft och kakor. Får kanske bli efter finalen, säger Dahlgren.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM