Rustad: Jag ska slåss in i det sista

SPORTBLADET

Nio poäng att jaga i kapp – på två lopp.

– Jag har mer press på mig, och måste vinna första racet, säger Tommy Rustad.

Tommy Rustad.

Efter den omtalade smällen senaste har det snackats mycket om norrmannen Tommy Rustad, vars teamkollega körde mästerskapsledande Thed Björk av banan. Nu har Rustad nio poäng upp till Thed Björk och det är 20 poäng kvar att köra om.

”Måste fokusera”

– Det som hänt har hänt, det är klart att man inte går igenom det helt oberörd, men jag måste fokusera på min uppgift och det är att kämpa in i det sista för att vinna mästerskapet, säger Rustad som har vunnit fyra lopp i år till STCC.se, men hans konkurrent Björk har inte vunnit något lopp i år.

– Det kommer inte att bli lätt, Thed har kört stabilt och jämnt under hela säsongen. Om han vinner mästerskapet på Mantorp kommer jag att vara den förste att gratulera, men jag tänker slåss in i det sista för att slå honom.

”Det är synd”

Däremot tycker han inte att han påverkats av det som hände under de senaste racet:

– Vissa delar ligger utanför min kontroll och jag inser att det kan påverka min popularitet om jag vinner och det tycker jag är synd. Vi har inte haft marginalerna på vår sida i år, men nu tittar jag framåt. Det är finalen som är det viktiga och att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Nu kan vi alla se fram emot en riktigt tuff fajt, för varken Björk som kör för Flash Engineering eller Rustad som representerar Polestar Racing kommer att vika undan en enda millimeter.

– Vi är bittra fiender på banan. Men jag har inget ont att säga om varken Janne eller Thed. Men det är mycket prestige och man gör allt för att vinna. Thed kommer inte att få något gratis, säger Tommy Rustad till Viasat.