Nu växer STCC

Blir ett skandinaviskt mästerskap: ”Vi känner oss mogna för en offensiv satsning”

Växer Från och med nästa år blir STCC större och ska även köras i Danmark och då bli en del av en Scandinavian Touring Car Championship. FOTO: STCC.SE
SPORTBLADET

STCC växer ytterligare i ett samarbete med danska motsvarigheten DTC.

2010 ingår fyra av tio STCC-deltävlingar i en ”Scandinavian Touring Car Cup” för att 2011 övergå till ett renodlat skandinaviskt mästerskap.

Svensk racings kungaklass, STCC inleder de närmsta tre åren en offensiv satsning mot att expandera ytterligare. Serien kommer redan nästa år att kora inte bara en svensk mästare utan också en skandinavisk cup-mästare.

Detta sker i ett samarbete med den danska serien DTC.

– Vi känner oss mogna för en offensiv satsning på en expansion och vi tror att samarbetet är rätt väg att gå, säger Bob Huzell, vd på STCC AB.

Tio deltävlingar

2010 körs tio deltävlingar i STCC. Fyra av dessa ingår i en skandinavisk cup med ett stort startfält från både STCC och DTC. Två av de skandinaviska tävlingarna körs i Sverige och två i Danmark.

– Nästa säsong blir ett led i en trestegsraket för att öppna för en bredare marknad som gagnar både team och sponsorer. De fyra racen som körs tillsammans nästa år kommer att bjuda på stora startfält, mycket prestige och en hel del nerver i den klassiska landskampen mellan Sverige och Danmark, säger STCC AB:s styrelseordförande Erik Olsson. .

– Första året kör vi tillsammans i fyra deltävlingar, året därpå som ett renodlat skandinaviskt mästerskap och 2012 hoppas vi att vi har etablerade race i både Sverige, Danmark, Finland och Norge med team från respektive land och förhoppningsvis med en ny bil som är snabbare och fräckare, säger Olsson.

FAKTA

Skandinaviska racen

Datum och banor för de fyra skandinaviska racen 2010:

24-25 april: Jyllandsringen

4-5 juni: City Race Arena, Göteborg

3-5 september: Jyllandsringen

17-18 september: Ring Knutstorp