Göransson kvar i STCC

West Coast Racing breddar verksamheten

SPORTBLADET

West Coast Racing kommer till start med minst en bil i STCC 2010.

Den ska Richard Göransson köra.

Dessutom breddar stallet verksamheten och kör en bil i Carrera Cup.

Garanterad styrning Richard Göransson kör STCC även 2010. FOTO: STCC.SE

Ett av STCC:s största team, West Coast Racing hittar nya vägar inför nästa år. Nu allierar man sig för att skapa bra förutsättningar inför säsongen 2010, bland annat genom ett samarbete med Martin Öhlin i Carrera Cup.

– Det här är ett sätt för oss att bli starkare, vi hjälps åt för att dra in sponsorer i projektet. Vi använder ett etablerat namn i West Coast Racing och jobbar för att ställa två bilar på startlinjen i STCC, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth.

Richard Göransson är kontrakterad och kommer att köra en BMW i STCC 2010. Robin Rudholms kontrakt med teamet löper ut vid årsskiftet och han är ett attraktivt byte på förarmarknaden. Dock är ambitionen att behålla även honom.

– Vi har en bil säkrad och jobbar på olika sätt för att få budget för att driva två, säger Dick.

Ska köra på heltid

West Coast Racing är ett av de mest segerrika svenska racingteamen och ett av de mest välmeriterade BMW-teamen. Meritlistan är lång och inkluderar bland annat sex SM-guld, ett EM-guld, 37 racesegrar och totalt 35 pallplatser de senaste 40 racen i STCC.

Martin Öhlin som nu förstärker teamet har kört Carrera Cup de senaste två säsongerna och etablerade sig under 2009 som en av toppförarna i serien, med flera racesegrar och pallplatser.

– Inför 2010 siktar jag på att tävla professionellt, på heltid. Det är en bra möjlighet för mig. Jag hoppas få lära mig mer om racing, och också hur allt runt omkring sköts i ett professionellt och vinnande team, säger Martin Öhlin.