Sahlén plockar poäng

Seat Leon-föraren tog två fjärdeplatser i Göteborg

Foto: Mattias Ekström Junior Team
Roger Eriksson (till vänster) hade det trögt i Göteborg medan Dick Sahlén (till höger) knep två fjärdeplatser.
SPORTBLADET

Roger Eriksson har presterat bra vid tidigare race i Göteborg. Men denna helg var det Dick Sahléns tur att briljera.

Seat Leon-föraren tog två fjärdeplatser och en skön näve poäng.

Roger Eriksson hade ingen bra helg i Göteborg. Han kvalade in som elva, men tvingades tidigt att bryta det första STCC-racet sedan han kolliderat med Richard Göransson.

– Det är små saker som avgör, första racet började bra men jag tappade allt vid omkörnignsförsöket på Richard, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Dubbelfyra

I lopp nummer två fick Eriksson kämpa på från kön, så småningom körde han upp sig till tionde plats.

– Idag sparade jag inte på något medan Dick tar det lugnare och han plockar poäng hela tiden. Jag skulle bara fram och det kanske inte var så smart, analyserar Eriksson självkritiskt.

Hans teamkamrat Dick Sahlén hade bra flyt och kammade hem två fjärdeplatser. Men det var inte utan att han fick kämpa för dem. I första racet startade Sahlén långt bak i fältet, men han klättrade raskt uppåt. I det andra loppet missade Sahlén i starten och fastnade bakom en konkurrent, men fick till sist utrymme att avancera och kunde även passera Tommy Rustad när denne fick ett drive through-straff. Därmed var en ny fjärdeplats klar.

– Det är viktigt att köra taktiskt och tänka en gång extra, inte minst på en bana som den i Göteborg, säger Sahlén som övertygat med sin mogna körning.

ARTIKELN HANDLAR OM