Göransson ryggskadad efter kraschen i betong

Körde in i en betongmur

SPORTBLADET

Dagen efter Richard Göranssons krasch på Jyllandsringen kom ett tråkigt besked från sjukhuset i Århus.

Han har frakturer på två ryggkotor och är borta hela sommaren.

– Vi lider med Richard, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth.

Göransson var på väg mot seger i lördagens första heat när olyckan var framme.

Han fick problem med bilen och kanade rakt av banan, in i en betongmur.

I stället för prispallen blev det ambulansfärd till sjukhus där läkarna nu har konstaterat att Göransson fått frakturer på två ryggkotor.

– Jag har varit med Richard på sjukhuset och han är glad att han överlevt. Richard mår efter omständigheterna väl men har väldigt ont, säger Dick Jönsson Wigroth.

Borta hela sommaren

STCC är inte att tänka på den närmaste tiden för Göransson, tidigast om tre månader kan han tävla igen, skriver West Coast Racing på sin hemsida.

– Det är självklart tråkigt att Richard ser ut att vara borta i så lång tid men det är glädjande att vi nu har fått mer besked, säger han. Det var en allvarlig olycka och både bilen och Richard utsattes för enorma krafter.

– Att han inte blev allvarligare skadad än han blev är ett gott kvitto på hur säkra de här bilarna är. Vi lider med Richard och stöttar honom till fullo nu och i hans kommande rehabilitering, säger Jönsson Wigroth till hemsidan.

I och med den tunga skadan har Göransson ingen chans att försvara mästartiteln från fjolåret.

För stallets del kommer den kommande veckan avgöra hur planen för resten av säsongen ser ut. Dessutom ska det utredas hur olyckan gick till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC